Recept zoekresultatenRodebietburger met gembermayonaise
Delhaize logo
  • Rodebietburger met gembermayonaiseB

Rodebietburger met gembermayonaise

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Rodebietburger met gembermayonaiseB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 eieren (voor de brioches)
  • 10 g suiker (voor de brioches)
  • 10 g gedroogde gist (voor de brioches)
  • 125 cl sap van rode bieten (voor de brioches)
  • 30 g geklaarde boter (voor de brioches)
  • 10 g zout (voor de brioches)
  • 2 eierdooiers (voor de brioches)
  • 450 g bloem (voor de brioches)
  • 4 el gembermayonaise (voor de sla)
  • 2 el knoflookolie (voor de sla)
  • het sap van 1 citroen (voor de sla)
  • 2 rode bieten (voor de sla)
  • boter (voor de hamburgers)
  • 1 ei (voor de hamburgers)
  • 100 g merg (voor de hamburgers)
  • 1 el mosterd (pour les hamburgers)
  • nootmuskaat (voor de hamburgers)
  • zout (voor de hamburgers)
  • peper (voor de hamburgers)
  • 800 g gemengd gehakt varken/kalf (voor de hamburgers)

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min. + 1 u 30 min. rusttijd

  1. Doe de bloem in een kom en maak een kuil in het midden. Breek er de eieren in en voeg de suiker toe. Los de gist op in het bietensap en giet het bij de bloem. Doe er de geklaarde boter bij en strooi zout rond de buitenkant. Kneed tot een glad deeg. Leg een schone handdoek over de kom en laat 30 minuten rijzen.
  2. Maak bolletjes van ongeveer 30 gram deeg. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de bolletjes op met ongeveer 8 centimeter tussenruimte. Laat nog eens 30 minuten rijzen.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  4. Klop de eierdooiers los en bestrijk er de bovenkant van de bolletjes mee. Bak 6 minuten op 200 °C. Kruid het gehakt met peper, zout en nootmuskaat. Doe er de mosterd, het merg en het ei bij en kneed goed. Vorm kleine burgers.
  5. Schil de rode bieten en snijd ze in fijne julienne. Marineer ze in het citroensap en de knoflookolie. Bak de burgers rosé in boter.
  6. Snijd de broodjes open en zet ze met de snijkant naar boven even onder de hete ovengrill. Leg op elk broodje een burger. Werk af met gembermayonaise en serveer met de rodebietensla.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Hoofdgerecht
  • Rodebietburger met gembermayonaiseB