Recept zoekresultatenRode groentecurry
Delhaize logo
  • Rode groentecurryB

Rode groentecurry

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Overig
Hoofdgerecht
Rode groentecurryB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 300 g aardappelen
  • 1 eetlepel ruwe rietsuiker
  • 2 eetlepels fish sauce
  • 2 eetlepels limoensap
  • 240 g bamboescheuten (in bokaal, uitgelekt gewicht)
  • 1 courgette
  • 150 g sperziebonen
  • 1 rode paprika
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • 1 koffielepel fijngesneden kaffirlimoenblaadjes (in bokaal)
  • 2 eetlepels rode currypasta
  • 5 dl water
  • 25 cl kokosmelk
  • 200 g vruchtvlees van pompoen (nettogewicht, geschild)
  • 1 ui
  • basilicum

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardappelen | Nicola
    2 kg
    1,25 €/kg
    €2,49
  • Ruwe rietsuiker kristal | Fairtrade
    1 kg
    2,99 €/kg
    €2,99
  • Saus | Vis | Doypack
    22 cl
    4,50 €/l
    €0,99
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 45 min.

    1. Schil en snij de aardappelen in stukjes. Snij de pompoen in blokjes. Snipper de ui fijn.
    2. Neem een stoofpot of wok en doe er het water in, de aardappelen, de kokosmelk, de currypasta, de kaffir en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, voeg dan de ui en de pompoen toe. Laat 15 min. op zacht vuur sudderen.
    3. Snij ondertussen de paprika in vierkantjes, de sperziebonen in 2 en de courgette in halve, niet te dunne ringetjes. Doe deze groenten bij in de stoofpot of wok en laat nog 10 min. zacht koken.
    4. Voeg dan de goed uitgelekte bamboescheuten toe, de fish sauce, het limoensap en de suiker. Laat nog 1 min. sudderen.
    5. Bestrooi met het gehakte basilicum en serveer heel warm met Thaise rijst.

    Kooktip

    De rode currypasta kan je vervangen door groene currypasta.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 200; energie (kCal): 48; vetten (g): 2,4; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 4,8; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 1,2; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 272,06
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Zuid-Oost Azie
    Vegetarisch
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Rode groentecurryB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardappelen | Nicola
    2 kg
    1,25 €/kg
    €2,49
  • Ruwe rietsuiker kristal | Fairtrade
    1 kg
    2,99 €/kg
    €2,99
  • Saus | Vis | Doypack
    22 cl
    4,50 €/l
    €0,99
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70