Recept zoekresultatenRode curry van eend
Delhaize logo
  • Rode curry van eendB

Rode curry van eend

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Rode curry van eendB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 grote eendenborstfilets
  • 250 g kerstomaten
  • 3 lente-uitjes
  • 1 schaaltje geschilde ananas
  • 250 g basmatirijst
  • 4 dl kokosmelk
  • 2 afgestreken kl rietsuiker
  • 1 maaltijdkit ‘Thaise rode curry’ Blue Elephant
  • 2 eetlepels druivenpitolie
  • peper en zout
  • 1 bussel koriander

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eend | Magret
    +/- 350 gr
    +/-24,09€/kg
    +/-€8,43
    Afhaling vanaf 09/10
  • Tomaten | Datterino
    400 gr
    8,98 €/kg
    €3,59
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Ananas | Per stuk | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Meng het kokospoeder uit de kit en 3 dl warm water in een kom, tot kokoscrème. Fruit de rode currypasta 2 à 3 min. in een stoofpan met de olie. Giet er de kokosmelk, samen met de kokoscrème bij en breng aan de kook. Voeg de suiker en de rest van de ingrediënten uit de kit toe (vissaus en kruiden). Laat 10 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
    2. Maak kruisgewijs insnijdingen in het vel van de eendenborstfilets. Verwarm een braadpan zonder toevoeging van vetstof op een matig vuurtje en leg er de filets in, met de velkant naar onder. Giet het vrijgekomen braadvet telkens weg en draai de filets om zodra er geen braadvet meer vrijkomt. Laat nog 5 min. bakken, op een matig vuurtje.
    3. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
    4. Snijd de ananas in kleine stukjes en de kerstomaten in 2. Pluk de blaadjes van de koriander. Kort de lente-uitjes in en snipper ze overlangs fijn.
    5. Verwijder de blaadjes uit de saus, voeg de ananasblokjes toe en kook nog 5 min. Voeg de eendenborstfilets in sneetjes en de tomaten toe. Haal de pan meteen van het vuur. Werk af met de koriander en de lente-uitjes. Serveer met de rijst.

    Tip: Zet limoenpartjes op tafel om de saus naar eigen smaak meer pit te geven!

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Thai
    Gluten vrij
    Hoofdgerecht
    • Rode curry van eendB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eend | Magret
    +/- 350 gr
    +/-24,09€/kg
    +/-€8,43
    Afhaling vanaf 09/10
  • Tomaten | Datterino
    400 gr
    8,98 €/kg
    €3,59
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Ananas | Per stuk | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar