Risotto van knolselder met truffel
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
< 30 min.Budget
€€Score
4 op 5Vegetarisch
Eindejaar
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 knolselder
- 3 lente-uitjes
- 2 sjalotten
- 350 g risottorijst
- 100 g parmigiano
- 20 g parmigianoschilfers
- 1,5 dl witte wijn
- 1 l water
- 2 groentebouillonblokjes
- enkele platte peterselieblaadjes
- 100 g gezouten boter
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 g truffelschilfers (vers of uit een potje)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2018061900018830000
F1987042300314800000
F2015060500309010000
S2019101800315510000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 10 min. + 20 min. baktijd
- Hak de knolselder in blokjes met een hakmes. De stukjes mogen niet groter zijn dan een rijstkorrel.
- Bereid de groentebouillon voor door het water en de bouillonblokjes te koken. Snijd de sjalotten fijn en fruit ze glazig in de olijfolie. Voeg de rijst roerend toe tot ze glazig is. Voeg de knolselder en de witte wijn toe. Voeg dan pollepel per pollepel de bouillon toe. Wacht telkens tot die geabsorbeerd is. Roer zachtjes.
- Kijk na 20 min. of de rijst gaar is. Hij moet nog een beetje al dente zijn.
- Voeg de laatste pollepel bouillon toe en voeg een voor een de koude boter in blokjes en de parmigiano toe. Roer stevig om de risotto met de boter te monteren. Kruid bij met peper en zout.
- Voeg de truffelschilfers bij de risotto.
- Snijd de lente-uitjes fijn.
- Verdeel de risotto over de borden en werk af met de parmigianoschilfers, de peterselieblaadjes en de fijngehakte lente-ui.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 402; energie (kCal): 97; vetten (g): 5,8; verzadigde vetten (g): 3,1; koolhydraten (g): 6,9; suikers (g): 0,3; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 2,8; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 671,43
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Vegetarisch
Eindejaar
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2018061900018830000
F1987042300314800000
F2015060500309010000
S2019101800315510000
Laad nog 4 producten