Recept zoekresultatenRisotto van knolselder met truffel
Delhaize logo
  • Risotto van knolselder met truffel
    C
Risotto van knolselder met truffelC

Risotto van knolselder met truffel

Gemiddeld
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 knolselder
  • 3 lente-uitjes
  • 2 sjalotten
  • 50 g truffelschilfers (vers of uit een potje)
  • 350 g risottorijst
  • 100 g parmigiano
  • 20 g parmigianoschilfers
  • 1,5 dl witte wijn
  • 1 l water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • platte peterselieblaadjes
  • 100 g gezouten boter
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 knolselder
  • 3 lente-uitjes
  • 2 sjalotten
  • 50 g truffelschilfers (vers of uit een potje)
  • 350 g risottorijst
  • 100 g parmigiano
  • 20 g parmigianoschilfers
  • 1,5 dl witte wijn
  • 1 l water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • platte peterselieblaadjes
  • 100 g gezouten boter
  • 2 e.l. olijfolie

Begin met koken

10 min. + 20 min. baktijd
1
Hak de knolselder in blokjes met een hakmes. De stukjes mogen niet groter zijn dan een rijstkorrel.
2
Bereid de groentebouillon voor door het water en de bouillonblokjes te koken. Snijd de sjalotten fijn en fruit ze glazig in de olijfolie. Voeg de rijst roerend toe tot ze glazig is. Voeg de knolselder en de witte wijn toe. Voeg dan pollepel per pollepel de bouillon toe. Wacht telkens tot die geabsorbeerd is. Roer zachtjes.
3
Kijk na 20 min. of de rijst gaar is. Hij moet nog een beetje al dente zijn.
4
Voeg de laatste pollepel bouillon toe en voeg een voor een de koude boter in blokjes en de parmigiano toe. Roer stevig om de risotto met de boter te monteren. Kruid bij met peper en zout.
5
Voeg de truffelschilfers bij de risotto.
6
Snijd de lente-uitjes fijn.
7
Verdeel de risotto over de borden en werk af met de parmigianoschilfers, de peterselieblaadjes en de fijngehakte lente-ui.
1
Hak de knolselder in blokjes met een hakmes. De stukjes mogen niet groter zijn dan een rijstkorrel.
2
Bereid de groentebouillon voor door het water en de bouillonblokjes te koken. Snijd de sjalotten fijn en fruit ze glazig in de olijfolie. Voeg de rijst roerend toe tot ze glazig is. Voeg de knolselder en de witte wijn toe. Voeg dan pollepel per pollepel de bouillon toe. Wacht telkens tot die geabsorbeerd is. Roer zachtjes.
3
Kijk na 20 min. of de rijst gaar is. Hij moet nog een beetje al dente zijn.
4
Voeg de laatste pollepel bouillon toe en voeg een voor een de koude boter in blokjes en de parmigiano toe. Roer stevig om de risotto met de boter te monteren. Kruid bij met peper en zout.
5
Voeg de truffelschilfers bij de risotto.
6
Snijd de lente-uitjes fijn.
7
Verdeel de risotto over de borden en werk af met de parmigianoschilfers, de peterselieblaadjes en de fijngehakte lente-ui.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 402; energie (kCal): 97; vetten (g): 5,8; verzadigde vetten (g): 3,1; koolhydraten (g): 6,9; suikers (g): 0,3; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 2,8; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 671,43
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 402; energie (kCal): 97; vetten (g): 5,8; verzadigde vetten (g): 3,1; koolhydraten (g): 6,9; suikers (g): 0,3; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 2,8; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 671,43
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Italiaans
Vegetarisch
Eindejaar,Romantisch diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Knolselderblokjes

Delhaize

Knolselderblokjes

600 gr

€1,09

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Heel truffel | Zomer

Gaillard

Heel truffel | Zomer

50 gr

€14,99

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m

Bosto

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m

500 gr

€3,99

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

2 × 100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,18

Vd Vero Sauvignon Wit

Spain

Vd Vero Sauvignon Wit

75 cl

€5,99

Bouillon  | Groenten | Bio

Maggi

Bouillon | Groenten | Bio

80 gr

Bio

€2,35

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Reeds in je keuken

Bronwater|Niet bruisend|PET|Sportdop

Nestlé

Bronwater|Niet bruisend|PET|Sportdop

12 x 33 cl

€4,79

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€39,71