Recept zoekresultatenRisotto met zeekat en postelein
Delhaize logo
  • Risotto met zeekat en posteleinB

Risotto met zeekat en postelein

door Seppe Nobels

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Risotto met zeekat en posteleinB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 3 el olijfolie
  • 300 g risottorijst
  • 1 dl droge vermout
  • 2 g inktvisinkt (sepia)
  • 8 dl visfumet
  • 2 zeekathoeden, schoongemaakt
  • 80 g boter
  • 100 g oude kaas (Oud Brugge), geraspt
  • postelein

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Fijngesneden look
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Rijst | Risotto Carnaroli
    500 gr
    7,98 €/kg
    €3,99
  • Fond | Vis
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min.

    1. Stoof de sjalotten en de knoflook in de olijfolie. Doe er de risottorijst bij en roer om. Laat stoven tot de rijst knispert en giet er de vermout bij. Laat het vocht verdampen. Doe de inktvisinkt bij de visfumet. Giet de fumet bij de rijst en laat 18 minuten sudderen op een laag vuur zonder deksel. Roer niet.
    2. Maak de zeekat schoon en leg de hoeden 15 minuten in de diepvriezer. Snijd ze in flinterdunne ringen.
    3. Roer de boter en 80 gram geraspte oude kaas door de risotto. Schep de rauwe zeekat erdoor en serveer meteen.
    4. Werk af met de rest van de geraspte kaas en wat postelein.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Hoofdgerecht
    • Risotto met zeekat en posteleinB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Fijngesneden look
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Rijst | Risotto Carnaroli
    500 gr
    7,98 €/kg
    €3,99
  • Fond | Vis
    Dit product is niet meer beschikbaar