Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenRisotto met schaaldierenfond en scampi
Delhaize logo
  • Risotto met schaaldierenfond en scampiA

Risotto met schaaldierenfond en scampi

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Risotto met schaaldierenfond en scampiA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 venkel
  • 250 g arboriorijst
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 1 ui
  • 70 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 zakje garnaalstaarten
  • 2 bokalen schaaldierenfond
  • 1,5 dl witte vermout (of wijn)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Venkel
    500 gr
    2,38 €/kg
    €1,19
  • Rijst | Risotto
    1 kg
    2,49 €/kg
    €2,49
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min.

    1. Verwarm de schaaldierenfond zachtjes in een steelpannetje en laat de garnalen ontdooien.
    2. Hak de knoflook en de ui fijn. Fruit ze 5 min op een laag vuurtje in een stoofpot met de olijfolie. Strooi er de rijst in, meng 2 min en voeg dan de tijm en de fijngesnipperde venkel toe (bewaar het loof). Overgiet met de vermout, meng en voeg vervolgens de warme schaaldierenfond schep per schep toe, naarmate hij door de rijst wordt geabsorbeerd. Reken 18 min kooktijd op een heel laag vuurtje.
    3. Pel intussen de ontdooide garnaalstaarten, maar laat er het laatste stukje schaal en de staart aan. Snijd ze in de lengte in en bak ze op een vrij hoog vuur goudbruin in een braadpan met 20 g boter; kruid met zout en peper.
    4. Voeg 50 g boter en de geraspte parmigiano aan de risotto toe. Haal van het vuur, zet het deksel op de pan en laat 2 min rusten. Meng en breng verder op smaak. Dien meteen op, met de scampi en het loof van de venkel.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 692; energie (kCal): 165; vetten (g): 6,9; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 14,2; suikers (g): 2,2; vezels (g): 3,3; eiwitten (g): 8,2; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 699,6
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Risotto met schaaldierenfond en scampiA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Venkel
    500 gr
    2,38 €/kg
    €1,19
  • Rijst | Risotto
    1 kg
    2,49 €/kg
    €2,49
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75