Recept zoekresultatenRisotto met rode biet en mozzarella di buffala
Delhaize logo
  • Risotto met rode biet en mozzarella di buffalaC

Risotto met rode biet en mozzarella di buffala

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Communie,Barbecue,Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht
Risotto met rode biet en mozzarella di buffalaC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 300 g risottorijst (arborio of carnaroli)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 20 g boter
  • 1/4 trevisosla
  • 80 cl gevogeltebouillon (water + bouillon van taste of Inspirations)
  • 125 sjalotten
  • 125 g mozzarella di bufala
  • 80 g rauwe rode bieten
  • 2 sneden gerookte Zwarte Woudham
  • zout en peper van de molen

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

  1. Verwarm de gevogeltebouillon en houd hem warm.
  2. Schil de bieten en snij ze in kleine stukjes.
  3. Snipper de sjalot fijn. Laat deze fruiten zonder te verkleuren in de olijfolie. Giet er de rijst bij en meng 2 minuten. Voeg er een pollepel bouillon aan toe en blijf roeren. Voeg een volgende pollepel toe als de vloeistof geabsorbeerd is. Voeg de rode biet toe. Laat verder garen door beetje bij beetje de bouillon toe te voegen. Wanneer de risotto gaar is, voeg je de boter, de gerookte ham en de grofgehakte trevisosla toe. Doof het vuur, meng snel en dek af. Laat nog een 5-tal minuten opzwellen.
  4. Dien op in een diep bord en bestrooi met de in fijne blokjes gesneden mozzarella.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 514; energie (kCal): 122; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 15,1; suikers (g): 0,4; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 3,7; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 495,69
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Communie,Barbecue,Vlees - minder dan 3€
Diner
Zomer
Hoofdgerecht
  • Risotto met rode biet en mozzarella di buffalaC