Recept zoekresultatenRisotto met paddenstoelen
Delhaize logo
  • Risotto met paddenstoelenC

Risotto met paddenstoelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Risotto met paddenstoelenC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 300 g bospaddenstoelen (naar keuze)
  • 100 g parmigiano
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 6,5 dl water
  • 50 g boter
  • 20 g geklaarde boter ‘Beurre des Chefs’ Carlsbourg
  • 1 el olijfolie
  • 4 takjes bladpeterselie
  • peper en zout
  • 1 zakje risotto met eekhoorntjesbrood (Cascina Belvedere)

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min.

  1. Bereid de risotto volgens de instructies op de verpakking, met de olijfolie, water en de witte wijn.
  2. Maak intussen de paddenstoelen zonder water schoon: wrijf ze met een doek of een borsteltje. Snijd de grootste in stukken. Bak ze op een hoog vuur goudbruin, in een grote braadpan met de gesmolten geklaarde boter. Kruid met zout en peper.
  3. Neem de gare risotto van het vuur en voeg de in stukken gesneden koude boter en de parmigiano toe. Laat 2 min. rusten en meng vervolgens. Dien meteen op, met de paddenstoelen en gesnipperde peterselie.

Kooktip

om de paddenstoelen goed dicht te schroeien en te vermijden dat ze te veel water afgeven, moet je ze in 1 enkele laag over de hete braadpan verdelen. Bak ze indien nodig in 2 keer en kruid ze pas op het einde van de kooktijd met zout.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 437; energie (kCal): 105; vetten (g): 6,9; verzadigde vetten (g): 3,7; koolhydraten (g): 5,7; suikers (g): 0,4; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 3,5; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 402,15
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Vegetarisch
Diner
Herfst
Hoofdgerecht
  • Risotto met paddenstoelenC