Recept zoekresultatenRisotto met krab, venkel en zeekraal
Delhaize logo
  • Risotto met krab, venkel en zeekraalB

Risotto met krab, venkel en zeekraal

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Kerst
Hoofdgerecht
Risotto met krab, venkel en zeekraalB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g gekookte krabbenscharen
  • 3 tomaten
  • 75 g zeekraal
  • 1 venkel
  • 1 sjalot
  • 300 g arborio rijst
  • 2 dl zure room
  • 5 dl witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 knoflookteentje
  • 100 g noordzeekrabvlees
  • 3,8 dl schaaldierenfond

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Krabben | Poten | Gekookt
    +/- 303 gr
    +/-26,99€/kg
    +/-€8,18
    Afhaling vanaf 02/02
  • Tomaten | 6Stukken
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Venkel
    500 gr
    2,38 €/kg
    €1,19
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Begin met koken

    ​Bereidingstijd: 15 min. + 20 min. baktijd

    1. Ontpit de tomaten en snijd ze in brunoise. Je hoeft ze niet te ontvellen. Versnipper de sjalot, de venkel (waar je enkele stukjes loof van bewaart voor de afwerking) en de knoflook en stoof aan in een beetje olijfolie. Voeg de arboriorijst toe en roer om tot alle rijstkorreltjes glazig zijn. Blus met de witte wijn.
    2. Bevochtig de rijst met schaaldierenfond en roer met een houten lepel tot al het vocht is opgenomen door de rijst. Voeg telkens een nieuwe pollepel toe, tot alle fond is opgenomen. Voeg de tomatenbrunoise en de zeekraal toe en roer nog even om. Kruid bij met peper en zout.
    3. Bak intussen de krabklauwen enkele minuten op een hoog vuur in een beetje olijfolie om ze op te warmen. Geef ze een stevige knauw met een notenkraker zodat je gasten het vlees er makkelijker kunnen uithalen.
    4. Voeg het noordzeekrabvlees en de zure room aan de risotto toe.
    5. Dien op in kommetjes waar je de risotto en de krabklauwen in verdeelt. Werk af met enkele snippers van het venkelloof.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 429; energie (kCal): 102; vetten (g): 3,7; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 9,7; suikers (g): 1,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 3,8; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 752,66
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Kerst
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Risotto met krab, venkel en zeekraalB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Krabben | Poten | Gekookt
    +/- 303 gr
    +/-26,99€/kg
    +/-€8,18
    Afhaling vanaf 02/02
  • Tomaten | 6Stukken
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Venkel
    500 gr
    2,38 €/kg
    €1,19
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55