Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
Overslaan
Delhaize logo
0

Beste collect-klant,Vanwege de geplande nationale staking op maandag 20 juni zullen sommige collect afhaalpunten die dag gesloten zijn. Check de beschikbare tijdslots bij het plaatsen van je bestelling.

Recept zoekresultatenRisotto met kokosmelk en scampi
Delhaize logo
  • 00:00
    -04:48
    B
  • Risotto met kokosmelk en scampi

Risotto met kokosmelk en scampi

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Communie
Lunch
Risotto met kokosmelk en scampiB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g risottorijst (arborio of carnaroli)
  • zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 koffielepels geraspte limoenschil
  • 25 cl kokosmelk
  • 35 cl visbouillon (water + bouillonblokje)
  • 1/2 rode thaise peper
  • 1 takje citroenmelisse
  • 1 sjalot
  • 1 zakje diepgevroren scampi’s "365"
  • Peper van de molen

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

  1. Verwarm de visbouillon met het in vier gesneden takje citroenmelisse en hou warm.
  2. Hak de sjalot en de peper fijn. Fruit ze in een stoofpan met de olie. Voeg de rijst toe en roer gedurende 2 minuten. Voeg al roerend een pollepel bouillon toe en voeg een andere toe van zodra de vloeistof geabsorbeerd is. Laat een vijftiental minuten verder koken en voeg pollepel na pollepel bouillon toe. Pel ondertussen de vooraf ontdooide scampi.
  3. Giet de kokosmelk in de stoofpan, breng aan de kook en voeg de scampi toe. Laat nog 5 minuten sudderen.
  4. Serveer onmiddellijk als voorgerecht in diepe borden en bestrooi met de limoenzeste.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 574; energie (kCal): 136; vetten (g): 5,9; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 12,9; suikers (g): 0,5; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 7,8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 449,48
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Communie
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • 00:00
    -04:48
    B
  • Risotto met kokosmelk en scampi