Recept zoekresultatenRisotto met cantharellen en pecorino
Delhaize logo
  • Risotto met cantharellen en pecorino

Risotto met cantharellen en pecorino

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Risotto met cantharellen en pecorino

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 6 dl water
  • 1 blokje gevogeltebouillon
  • 2 sjalot
  • 80 g boter
  • 4 takjes tijm
  • 200 g minichampignons
  • 250 g arboriorijst
  • 2 dl witte wijn
  • 450 g cantharellen
  • 3 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 100 g pecorino
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bouillon | Kip | Vetarm
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    120 gr
    3,25 €/kg
    €0,39
    S2010041600149790000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,08 €/kg
    €1,54
    F2015060500309010000
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    11,56 €/kg
    €2,89
    F1981081800104400000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    89,50 €/kg
    €1,79
    F2021022500077570000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min.

    1. Breng het water aan de kook met het bouillonblokje. Zet het deksel op de pan en houd warm.
    2. Hak de sjalotten fijn. Fruit ze met de minichampignons en de helft van de tijm gedurende 5 min. op een zacht vuurtje, in een stoofpan met ¼ van de boter. Strooi er de rijst bij, meng 2 min. en overgiet met de witte wijn. Voeg een pollepel warme bouillon toe, zodra de wijn geabsorbeerd is. Voeg beetje bij beetje bouillon toe naarmate hij door de rijst geabsorbeerd wordt, tot de rijst volledig gaar is (20 min. in totaal).
    3. Maak intussen de cantharellen schoon en snijd ze in stukken. Bak ze met de ongepelde gehalveerde teentjes knoflook, de rozemarijn en de rest van de tijm in een braadpan met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
    4. Roer de rest van de boter en de geraspte pecorino onder de risotto, zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten. Breng verder op smaak en dien meteen op, met de gebakken champignons.

    Tip:Volg altijd de gulden regels van de risotto: meteen opeten en nooit opwarmen!


    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • Risotto met cantharellen en pecorino

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bouillon | Kip | Vetarm
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    120 gr
    3,25 €/kg
    €0,39
    S2010041600149790000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,08 €/kg
    €1,54
    F2015060500309010000
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    11,56 €/kg
    €2,89
    F1981081800104400000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    89,50 €/kg
    €1,79
    F2021022500077570000