Recept zoekresultatenRisotto alla milanese
Delhaize logo
  • Risotto alla milaneseC

Risotto alla milanese

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Andere
Risotto alla milaneseC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 40 g boter
  • 20 cl droge witte wijn
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 80 cl gevogelte- of kalfsbouillon
  • 300 g risottorijst (arborio of carnaroli)
  • 1/2 koffielepel saffraanpoeder
  • 1 ui
  • zout
  • zwarte peper van de molen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Geraspte Parmigiano Reggiano
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Rijst | Risotto | 15 min
    500 gr
    8,58 €/kg
    €4,29
  • Kruiden | Saffraan | Poeder
    0,5 gr
    16100,00 €/kg
    €8,05
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 20 min. kooktijd

    1. Warm de bouillon op in een kookpan.
    2. Hak de ui fijn. Bak deze 5 minuten met de helft van de boter.
    3. Voeg de rijst toe en blijf roeren tot de rijst doorzichtig wordt.
    4. Giet de witte wijn en een beetje bouillon erbij. Zet het vuur lager en giet er een grote schep warme bouillon bij. Voeg de saffraan toe. Voeg de bouillon schep per schep toe en wacht telkens tot de vorige schep geabsorbeerd is. Roer regelmatig met een houten lepel. Laat nog 18 minuten koken, tot de rijst romig wordt maar nog hard is vanbinnen. Haal de pot van het vuur.
    5. Voeg de rest van de boter en de Parmezaanse kaas toe. Meng en kruid met peper en zout. In het Italiaans heet dit mantecare, ofwel “verbinden“. Het zetmeel van de rijst wordt vervolgens goed gemengd met het vet van de boter en de Parmezaanse kaas, wat voor vettigheid en smaak zorgt.
    6. Dek af en laat 5 minuten rijzen.
    7. Opdienen: presenteer op warme borden. De risotto alla milanese past perfect bij ossobuco.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 363; energie (kCal): 86; vetten (g): 2,5; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 12,3; suikers (g): 0,2; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 2,1; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 420,8
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Andere
    Overig
    Overig
    Alle seizoenen
    Andere
    • Risotto alla milaneseC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Geraspte Parmigiano Reggiano
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Rijst | Risotto | 15 min
    500 gr
    8,58 €/kg
    €4,29
  • Kruiden | Saffraan | Poeder
    0,5 gr
    16100,00 €/kg
    €8,05