Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtTerugroeping producten - Delhaize vraagt haar klanten om de "Brugse Pannenkoeken, Brugse Dessert Pannenkoeken" van het merk Geal niet meer te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenRilettes van eend
Delhaize logo
  • Rilettes van eend

Rilettes van eend

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Aperitief
Rilettes van eend

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 2 gekonfijte eendenbouten
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 100 g knolselder
  • 1 takje rozemarijn
  • 5 cl cognac (optioneel)
  • 1 el ganzenvet
  • 2 el kruidenmix voor vlees
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 30 min. kooktijd (+ 12 u. koeltijd)

  1. Haal het vlees van de eendenbouten en houd het apart in een slakom.
  2. Doe alle restjes (vet + bout) in een stoofpan, met de rozemarijn, de wortelen in dikke schijfjes, de gehakte ui en de selder in blokjes. Overgiet met water tot alles net bedekt is, voeg de kruidenmix toe en kruid met peper. Breng aan de kook en laat 30 min. op een vrij hoog vuur inkoken.
  3. Verkruimel het vlees fijn. Meng er de cognac (optioneel), 1 dl gefilterde bouillon en het ganzenvet onder. Mix kort met een staafmixer om alles goed te vermengen, maar zonder tot puree te mixen. Breng verder op smaak, giet de bereiding in een bokaal en druk goed aan. Laat 12 u. in de koelkast rusten.
  4. Serveer bij het aperitief met brood (stokbrood, flatbread of andere).

Tip: Geef je rillettes naar eigen smaak een boost met Espelettepeper en/of knoflook.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Aperitief
  • Rilettes van eend