Recept zoekresultatenReuzengarnalen in papillot met mango en limoen
Delhaize logo
  • Reuzengarnalen in papillot met mango en limoen

Reuzengarnalen in papillot met mango en limoen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Voorgerecht
Reuzengarnalen in papillot met mango en limoen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g verse rauwe ongepelde reuzengarnalen
  • 200 g edamameboontjes
  • 2 lente-uitjes
  • 1/2 mango
  • 2 biolimoenen
  • 80 g gezouten boter
  • 1 bussel koriander
  • 10 g verse kruiden
  • 1 steeltje citroengras
  • 3 cm gember
  • 1 teentje look
  • 1/4 rood chilipepertje
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 18 min. Kooktijd

  1. Verwarm de oven voor op 240°C.
  2. Dompel de edamameboontjes in kokend water, giet ze na 2 min af en laat ze schrikken in ijskoud water. Dop de boontjes. Snijd de mango in kleine blokjes.
  3. Verwijder de 2 buitenste lagen van de citroengrasstengel. Houd enkele takjes koriander apart en hak de rest heel fijn met de andere kruiden, de knoflook, de rode peper, de citroengrasstengel en de lente-uitjes. Rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp. Spatel al deze ingrediënten onder de malse boter en voeg ook het gembersap, de fijngeraspte zeste van 1 limoen en peper toe.
  4. Pel de garnalen, maar de kop en het laatste staartstukje mogen eraan blijven. Verdeel de garnalen over 4 grote vierkanten bakpapier. Voeg de kruidenboter, de mango en de edamameboontjes toe. Sluit de papillotten en schuif ze 18 min in de oven.
  5. Werk af met koriandertakjes en limoenpartjes. Dien warm op.


Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Voorgerecht
  • Reuzengarnalen in papillot met mango en limoen

Deze recepten kan je ook leuk vinden