Recept zoekresultatenRendiersteak met rodewijnsaus, spekjes en zilveruitjes
Delhaize logo
  • Rendiersteak met rodewijnsaus, spekjes en zilveruitjes

Rendiersteak met rodewijnsaus, spekjes en zilveruitjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Kerst
Sauzen en specerijen
Rendiersteak met rodewijnsaus, spekjes en zilveruitjes

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 rendiersteak
  • zout
  • 1 doos mini gratin dauphinois Delhaize (diepvriesafdeling)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 feuilles laurierblaadjes
  • 1 potje gevogeltebouillon
  • 1/2 gousse geplet lookteentje
  • enkele takjes tijm
  • 1 dl cognac
  • peper
  • 1 eetlepel boter
  • 1/2 l rode wijn
  • 1/2 zakje zilveruitjes
  • 1 wortel
  • takjes peterselie
  • 1 ui
  • 100 g spekjes
  • 1 selderijstengel
  • 1/2 l runderbouillon
  • 1/2 dl rodewijnazijn

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
  • Gratin Dauphinois
    4 x 120 gr
    5,81 €/kg
    €2,79
  • Azijn | Rode wijn
    50 cl
    2,70 €/l
    €1,35
  • Begin met koken

    1. Voor de saus: verwarm de olie en stoof hierin de fijngesneden groenten. Voeg de tijm, de laurier en de peterselietakjes toe.
    2. Deglaceer met de rode wijnazijn en laat inkoken tot de azijn verdampt is. Voeg de cognac toe en laat opnieuw inkoken tot de alcohol verdampt is.
    3. Voeg de rode wijn toe en laat vervolgens tot de helft inkoken. Voeg de runderbouillon toe en laat gedurende 2 uur pruttelen op een zacht vuur. Filter de saus en laat eventueel verder inkoken.
    4. Voor de steaks: kruid de steaks met peper en zout en braad ze aan in een hete pan in half boter en half olie. Bak gedurende 3 minuten en laat vervolgens 10 minuten rusten.
    5. Pel de zilveruien, stoof ze in de olijfolie. Giet er de gevogeltebouillon bij en laat op het vuur staan.
    6. Verwarm de gratin dauphinois in een voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25 minuten.
    7. Dresseer elke steak op een bord met de zilveruien, de rauwe spekjes en de gratin dauphinois. Werk ten slotte af met de rodewijnsaus.

    Kooktip

    Laat de gebakken steaks een tiental minuten rusten onder een vel aluminiumfolie of in een warme oven. Serveer ze met een slaatje.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Kerst
    Diner
    Herfst,Winter
    Sauzen en specerijen
    • Rendiersteak met rodewijnsaus, spekjes en zilveruitjes

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
  • Gratin Dauphinois
    4 x 120 gr
    5,81 €/kg
    €2,79
  • Azijn | Rode wijn
    50 cl
    2,70 €/l
    €1,35