Recept zoekresultatenReegebraad met hazelnoten
Delhaize logo
  • Reegebraad met hazelnoten

Reegebraad met hazelnoten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Eindejaar,Vaderdag
Hoofdgerecht
Reegebraad met hazelnoten

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 15 cl droge witte wijn
  • 15 g boter
  • 2 el calvados
  • 50 g hazelnoten
  • 2 el honing
  • 20 cl verse room
  • 1 el citroensap
  • 1 el mosterd
  • 1 el fijngehakte verse dragon
  • 600 g reegebraad
  • peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bergerac Sec Wit

France - Sud Ouest

Bergerac Sec Wit

75 cl

€3,99

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Calvados

Delhaize

Calvados

20 cl

€8,69

Hazelnoten | Gegrild

Delhaize

Hazelnoten | Gegrild

200 gr

€3,69

Honing | Veldbloemen | Bio | Onverwarmd

Mielbio

Honing | Veldbloemen | Bio | Onverwarmd

300 gr

Bio

€5,79

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Mosterd | Sterke

Amora

Mosterd | Sterke

185 gr

€2,29

Kruiden | Dragon

Santa Maria

Kruiden | Dragon

7 gr

€2,95

Reeds in je keuken

Citroensap | Vitamin C

Limmi

Citroensap | Vitamin C

12 cl

€1,19

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€33,84

Begin met koken

  1. Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C. 
  2. Bind het gebraad op. Smelt de boter in een braadpan en laat het vlees hierin snel aan alle kanten korsten. Overgiet met de calvados en flambeer (de dampkap moet uitgeschakeld zijn!) Leg het gebraad dan in een ovenschotel en kruid met peper en zout. 
  3. Giet de witte wijn in de pan, roer de aanbaksels los en voeg de honing toe. Giet over het gebraad en bestrooi met de grofgehakte hazelnoten. Bak het vlees 30 à 35 min. in de oven, bedruip regelmatig. 
  4. Neem het vlees uit de schotel, leg het op een snijplank en hou het warm onder aluminiumfolie. Giet de saus in een steelpan, voeg de room toe, de mosterd, het citroensap en de dragon. Breng aan de kook en laat 2 min. sudderen. 
  5. Versnijd ondertussen het gebraad en giet het vrijgekomen sap bij de saus. Breng de saus op smaak met peper en zout. 
  6. Serveer meteen met een groene groente en minirösti.

Kooktip

Laat ree nooit marineren: de delicate smaak van het vlees zou verloren gaan …

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar,Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht
  • Reegebraad met hazelnoten

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bergerac Sec Wit

France - Sud Ouest

Bergerac Sec Wit

75 cl

€3,99

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Calvados

Delhaize

Calvados

20 cl

€8,69

Hazelnoten | Gegrild

Delhaize

Hazelnoten | Gegrild

200 gr

€3,69

Honing | Veldbloemen | Bio | Onverwarmd

Mielbio

Honing | Veldbloemen | Bio | Onverwarmd

300 gr

Bio

€5,79

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Mosterd | Sterke

Amora

Mosterd | Sterke

185 gr

€2,29

Kruiden | Dragon

Santa Maria

Kruiden | Dragon

7 gr

€2,95

Reeds in je keuken

Citroensap | Vitamin C

Limmi

Citroensap | Vitamin C

12 cl

€1,19

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€33,84