Ravioli van rode biet en maanzaad
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
> 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldAndere
Overig
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 300 g bloem
- zout
- 100 g boter (voor de saus)
- 1,5 eetlepels maanzaad
- 20 g paneermeel
- 1 ei (voor de vulling)
- 20 g parmezaan
- 50 g ricotta
- 250 g gekookte rode biet (vacuüm)
- 1 eetlepel olijfolie
- 3 eieren
- bloem voor het werkblad
- zwarte peper van de molen
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2014050800124140001
F1993101900107900000
F2013100200732000000
F1996111200141800000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 40 min. + 30 min. rusten + 7 min. kooktijd
- Giet bloem in de kom van een mengmachine (of kneed het deeg met de hand) met de eieren, de olijfolie, 1 eetlepel water en zout. Mix tot je een korrelig deeg hebt. Voeg indien nodig een beetje water toe. Leg het vervolgens op een met bloem bestrooid werkblad en bewerk het 3 minuten met de hand tot je een soepel deeg hebt. Maak een bol. Rol het in vershoudfolie en laat 30 minuten rusten.
- Mix alle ingrediënten van de vulling en voeg paneermeel toe tot je de consistentie van zacht deeg hebt.
- Snij de deegbol in vieren. Rol een eerste stuk fijn uit, ofwel met een deegrol, ofwel met een pastamolen. Snij 16 rondjes uit met het deegvormpje. Leg een theelepel vulling in het midden van 8 rondjes. Bevochtig de randen met koud water. Bedek met een ander rondje. Druk goed aan en snij de randen met een gekartelde pastasnijder. Leg de ravioli op een bebloemde bakplaat.
- Giet de boter en het maanzaad in een grote pan. Voeg zout en peper toe. Warm zachtjes op.
- Laat 3 l gezouten water koken en dompel de ravioli er 5 minuten in onder. Doe ze daarna meteen in de kookpot met de boter met behulp van een schuimspaan. Laat nog 2 minuten koken op een hoog vuur en roer zachtjes. Dien onmiddellijk op.
- Leg op een bord Bestrooi de ravioli met geraspte parmezaan.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1199; energie (kCal): 285; vetten (g): 10,7; verzadigde vetten (g): 5,3; koolhydraten (g): 36,8; suikers (g): 2,5; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 9,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 907,72
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2014050800124140001
F1993101900107900000
F2013100200732000000
F1996111200141800000
Laad nog 4 producten