Recept zoekresultatenRauwe oesters met exotische dressing
Delhaize logo
  • Rauwe oesters met exotische dressingA

Rauwe oesters met exotische dressing

Duur

< 30 min.

Score

Nog niet beoordeeld
Voorgerecht
Rauwe oesters met exotische dressingA

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
  • 12 holle of platte oesters
  • 1/2 mango
  • 4 eetlepels witte balsamicoazijn
  • 3 lente-uitjes
  • 1/4 rood chilipepertje
  • 1 passievrucht
  • 1/2 bosje koriander

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

  1. Maak de dressing: mix het vruchtvlees van ½ mango met 4 el witte balsamicoazijn, de fijngeraspte zeste en het sap van 1 biolimoen. Hak het wit van 3 lente-uitjes en ¼ rode peper fijn. Voeg ze toe, samen met het vruchtvlees van 1 passievrucht en de blaadjes van ½ bussel koriander. Open 12 holle of platte oesters en lepel er een beetje dressing op. Werk af met takjes koriander en dien meteen op, bij het aperitief of als voorgerecht.


Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 239; energie (kCal): 57; vetten (g): 0,8; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 7,9; suikers (g): 5,4; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,1; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 296,68
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Voorgerecht
  • Rauwe oesters met exotische dressingA