Delhaize logo
  • Rainbow cakeE

Rainbow cake

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Overig
Dessert
Rainbow cakeE

Ingrediënten voor 14 Porties

14 Porties
  • 2,4 dl melk
  • 1 mespuntje zout (voor het glazuur)
  • 500 g poedersuiker (voor het glazuur)
  • 1/2 koffielepel vanille-extract (voor het glazuur)
  • 3/5 dl melk (voor het glazuur)
  • 120 g verse roomkaas op kamertemperatuur (voor het glazuur)
  • 120 g zachte boter (voor het glazuur)
  • enkele druppsels eetbare kleurstof magenta
  • 1/2 koffielepel vanille-extract
  • 450 g suiker
  • 2 koffielepels bakpoeder
  • 1 kl zout
  • 380 g bloem
  • 340 g boter op kamertemperatuur
  • 8 eiwitten
  • enkele rozenblaadjes of eetbare bloemen (voor het glazuur)

Begin met koken

Bereidingstijd: 1 u. + 3 u. in de oven

  1. Voor deze taart bak je 5 dezelfde cakes die je op mekaar stapelt. Bekleed hiervoor een springvorm van 20 cm doorsnede met een vel bakpapier en gebruik telkens dezelfde vorm opnieuw.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Meng de bloem met het bakpoeder en het zout. Houd een half kopje suiker apart. Klop de boter met de rest van de suiker tot een egaal, wit mengsel. Voeg de vanille toe. Voeg vervolgens het bloemmengsel afwisselend met de melk toe en meng voorzichtig.
  4. Klop de eiwitten tot sneeuw, en voeg naar het einde het kopje suiker toe. Klop door tot het helemaal stijf is en mooi glanst.
  5. Spatel 1/2 van de eiwitten voorzichtig door het beslag. Meng dan de rest erdoor.
  6. Verdeel het cakebeslag in 5 gelijke delen en schep ze in aparte kommen. Voeg aan het eerste deel 1 à 2 druppels kleurstof toe, aan een tweede deel 3 à 4 druppels en verhoog zo telkens de kleurintensiteit voor het derde tot het vijfde deel.
  7. Stort het eerste deel beslag in de springvorm en bak 30 à 35 min in de oven. Ontvorm voorzichtig. Herhaal voor de andere delen van het beslag.
  8. Snijd telkens de bovenste laag van de cakes, zodat ze niet bol staan.
  9. Voor het glazuur roer je de boter, de roomkaas en het zout tot een homogeen mengsel. Voeg beetje bij beetje de suiker toe. Meng de melk eronder, samen met de vanille, en klop stevig zodat je een luchtig mengsel krijgt. Voeg wat extra suiker toe als het glazuur te lopend is. Is het te vast, voeg dan wat melk toe. Laat even rusten in de koelkast.
  10. Besmeer de eerste cake zonder kleurstof met een laagje glazuur, met behulp van een spatel en blijf ongeveer 1/2 cm van de rand. Schik de tweede lichtroze cake erbovenop en besmeer opnieuw met een glazuurlaag. Werk zo verder tot alle cakes op elkaar liggen. Besmeer de hele taart met een eerste dunne glazuurlaag en zet het gebak 30 min in de diepvriezer, zodat het glazuur hard kan worden.
  11. Haal het eruit en breng een tweede laag glazuur aan. Versier met rozenblaadjes of eetbare bloemen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1501; energie (kCal): 360; vetten (g): 16,5; verzadigde vetten (g): 10,2; koolhydraten (g): 49,6; suikers (g): 38,4; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 3,9; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 640,44
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Rainbow cakeE