Recept zoekresultatenRagout van kikkererwten met spinazie
Delhaize logo
  • Ragout van kikkererwten met spinazieA

Ragout van kikkererwten met spinazie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Overig,Veggie - minder dan 3€
Hoofdgerecht
Ragout van kikkererwten met spinazieA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g droge kikkererwten die je van de dag tevoren laat weken in een glas koud water
  • 1 feuille laurierblad
  • zout
  • 2 eetlepels xeresazijn
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 grote Thaise peper
  • 200 g Manouri-kaas
  • 500 g spinazie
  • 3 stengeluien (groene uien)
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 60 min. kooktijd

  1. Doe de kikkererwten in een stoofpot met water en laat ze afgedekt op een zacht vuurtje koken met het laurierblad en het gepelde teentje knoflook. Wanneer de kikkererwten na ongeveer 45 min. gekookt zijn, laat je ze uitlekken en doe je ze in een slakom.
  2. Snijd de uien en de peper in fijne plakjes. Snijd de steeltjes van de spinazie.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit de peper en de groene uien gedurende 3 min. Voeg er de spinazie aan toe, zout en laat nog 7 min. op een matig vuur koken. Doe de spinazie bij de kikkererwten en meng.
  4. Bereid een vinaigrette met de rest van de olijfolie en de xeresazijn. Giet de vinaigrette in de slakom en meng.
  5. Serveer met de verkruimelde Manouri-kaas.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 700; energie (kCal): 168; vetten (g): 10,1; verzadigde vetten (g): 5,4; koolhydraten (g): 8,9; suikers (g): 0,8; vezels (g): 3,6; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 576,58
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Overig,Veggie - minder dan 3€
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Ragout van kikkererwten met spinazieA