Recept zoekresultatenRabarbertaart met meringues
Delhaize logo
 • Rabarbertaart met meringuesD

Rabarbertaart met meringues

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Buiten eten
Dessert
Rabarbertaart met meringuesD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 50 g boter
 • 200 g bloemsuiker
 • 3 eieren
 • 4 eiwitten
 • 3 eetlepels halfvolle melk
 • 50 g maiszetmeel
 • 250 g rabarber
 • 125 g suiker
 • 125 g zelfrijzende bloem

Begin met koken

 1. Spoel de rabarber en snijd in blokjes.
 2. Splits 2 eieren. Mix in de keukenrobot de suiker en de 2 eierdooiers met het derde volledige ei en de boter. Doe er de bloem en het maïszetmeel bij en mix. Voeg de melk toe en mix tot een glad deeg.
 3. Vet een taartvorm in en bestuif met bloem. Schep het deeg in de vorm en leg er de rabarberstukjes bovenop. Bak in de oven op 175°C gedurende 40 minuten.
 4. Klop de eiwitten stijf (zorg ervoor dat de kom en de klopper vetvrij zijn) en mix er de bloemsuiker door. Doe het eiwit in een spuitzak. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit er rondjes eiwit op. Laat er voldoende ruimte tussen. Laat ze bij 100°C in ongeveer ½ uur gaar worden en daarna in de oven met open deur afkoelen.
 5. Snijd de taart in stukken en serveer met de verkruimelde meringues.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1129; energie (kCal): 269; vetten (g): 6,5; verzadigde vetten (g): 3,2; koolhydraten (g): 48,5; suikers (g): 35,7; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 723,88
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Buiten eten
Overig
Lente
Dessert
 • Rabarbertaart met meringuesD