Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenQuiche met witloof en camembert
Delhaize logo
  • Quiche met witloof en camembertB

Quiche met witloof en camembert

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Quiche met witloof en camembertB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 kg witloof
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 bakje veldsla
  • 3 eieren
  • 25 cl verse lichte room
  • 50 g gemengde noten
  • 1 vel kruimeldeeg
  • peper
  • 1 goed gekoelde camembert
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Witloof | Hydrocultuur
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Veldsla | Kort | Schaal
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,29 €/st
    €1,75
  • Serveer met

    Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min. + 30 min. baktijd

    1. Snij het witloof fijn en stoof het een vijftiental minuten in 1/3de van de olie in een grote sauteuse op middelhoog vuur. Roer regelmatig tot al het vrijgekomen vocht verdampt is.
    2. Verwarm intussen de oven voor op th. 6 – 180°C. Bekleed een grote taartvorm met het kruimeldeeg.
    3. Snij de camembert in kleine driehoeken. Hak de noten grof.
    4. Klop de eieren met de room in een grote kom en kruid met peper.
    5. Schep het gare witloof in een vergiet en druk er zoveel mogelijk water uit. Doe het bij de eieren, voeg ook de noten toe en meng goed. Giet alles in de taartvorm, bestrooi met de stukjes camembert en zet 30 min. in de oven.
    6. Meng de veldsla met 2/3de van de olie, de azijn en zout. Serveer bij de warme quiche.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 637; energie (kCal): 153; vetten (g): 10,7; verzadigde vetten (g): 4,4; koolhydraten (g): 7,8; suikers (g): 2,2; vezels (g): 1; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 700,74
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Andere
    Hoofdgerecht
    • Quiche met witloof en camembertB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Witloof | Hydrocultuur
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Veldsla | Kort | Schaal
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,29 €/st
    €1,75
  • Serveer met