Quiche met spinazie en feta
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 60 min.Budget
€Score
5 op 5Vegetarisch
Pizza
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 3 eieren
- 200 g verse spinazie
- 1 sjalot
- 50 g rozijnen
- 150 g feta
- 2 dl room
- 2 el olijfolie
- 3 takjes munt
- 1 rol kruimeldeeg
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2015060500309010000
S2021011500495350000
F2015020900181100000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min. + 25 min. baktijd
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Hak de sjalot fijn en fruit samen met de spinazie aan in een hoge pan met de olijfolie.
- Bedek een taartvorm met het kruimeldeeg en schik er de groenten op. Bestrooi met de gehakte munt, de rozijnen en de verbrokkelde feta.
- Klop de room en de eieren op. Kruid het mengsel met peper en zout en giet het in de taartvorm. Bak de quiche 25 min. in de oven.
- Dien warm op met een fris slaatje.
Kooktip
- Feta bevat veel zout, gebruik dus weinig zout in het eieren-roommengsel.
- 1 rol kruimeldeeg bevat ongeveer 280 g kruimeldeeg.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1100; energie (kCal): 265; vetten (g): 20,2; verzadigde vetten (g): 9,8; koolhydraten (g): 13,5; suikers (g): 4,2; vezels (g): 1; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 678,4
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Pizza
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2015060500309010000
S2021011500495350000
F2015020900181100000
Laad nog 4 producten