Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenQuiche met pompoen en knapperige ham
Delhaize logo
  • Quiche met pompoen en knapperige hamC

Quiche met pompoen en knapperige ham

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Halloween
Hoofdgerecht
Quiche met pompoen en knapperige hamC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 eieren
  • 1 ui
  • 250 g ricotta
  • 1 pakje Prosciutto (80g/pakje)
  • 500 g pompoen (geschild, zaden verwijderd)
  • 1 plak kruimeldeeg
  • 1 peper
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 snuifje geraspte nootmuskaat
  • 6 blaadjes verse salie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
  • Ricotta
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Prosciutto di Parma | 24M
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    1. Snij de pompoen in kleine blokjes, leg ze in een schotel, dek af en kook ze in de microgolfoven gaar op 800 W gedurende 2 x 7 min. Roer halverwege de kooktijd om. Laat rusten.
    2. Fruit de fijngesnipperde ui in de olie op een zacht vuur. Bestrooi na 5 min. met de fijngesneden salie en de nootmuskaat. Laat nog verder gaarkoken.
    3. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Meng de ricotta, de eieren en de Parmezaanse kaas met de garde. Breng op smaak met peper en zout. Leg het kruimeldeeg in een grote taartvorm.
    4. Meng de uitgelekte pompoenblokjes met de ui en breng op smaak met peper en zout. Verdeel deze bereiding over de taartbodem en giet er het eiermengsel over. Bak 15 min. in de oven. Verdeel dan de in stukjes gescheurde ham over de taart en bak nog 15 min. extra.
    5. Serveer warm, als voor- of hoofdgerecht, met een rucolaslaatje.

    Kooktip

    Kook de pompoenblokjes niet gaar in water want het vruchtvlees slorpt er teveel van op. Wanneer je geen microgolfoven hebt, dan stoom je ze gaar.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 687; energie (kCal): 164; vetten (g): 10,4; verzadigde vetten (g): 4,7; koolhydraten (g): 9; suikers (g): 1,7; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 8; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 603,85
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Halloween
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Quiche met pompoen en knapperige hamC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
  • Ricotta
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Prosciutto di Parma | 24M
    Dit product is niet meer beschikbaar