Recept zoekresultatenQuiche met groene asperges en rauwe ham
Delhaize logo
 • Quiche met groene asperges en rauwe hamB

Quiche met groene asperges en rauwe ham

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Overig
Hoofdgerecht
Quiche met groene asperges en rauwe hamB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 100 g gemalen emmental
 • 150 g julienne van rauwe Superano ham
 • 600 g groene asperges
 • peper
 • 3 eieren
 • 1 vel bladerdeeg
 • 25 cl verse lichte room

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min + baktijd 30 min

 1. Verwarm de oven voor op stand 6 – 180°C.
 2. Verwijder het harde, onderste gedeelte van de asperges, maar schil ze niet. Laat ze ongeveer 8 minuten koken in gezouten kokend water. Spoel ze onder koud water en laat ze uitlekken op keukenpapier.
 3. Bekleed een grote taartvorm met het bladerdeeg. Verdeel de helft van de ham en van de gemalen kaas over de bodem. Leg er de asperges bovenop en bestrooi met de resterende ham.
 4. Klop de eieren met de room, de rest van de gemalen kaas en peper (voeg geen zout toe !).
 5. Giet de bereiding over de asperges en laat alles 30 minuten in de warme oven bakken.
 6. Dien warm of lauw op met een salade.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 497; energie (kCal): 119; vetten (g): 7,5; verzadigde vetten (g): 3,7; koolhydraten (g): 2,8; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 9,9; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 329,04
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Lunch
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
 • Quiche met groene asperges en rauwe hamB