Recept zoekresultatenProvençaalse tian
Delhaize logo
  • Provençaalse tianA

Provençaalse tian

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Barbecue
Andere
Provençaalse tianA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 niet te dikke aubergine (ong. 350 g)
  • 1 grote courgette (ong. 350 g)
  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 2 petites gousses knoflookteentjes
  • 6 eetlepels olijfolie (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Aubergine | 1Stuk
    1 st
    0,99 €/st
    €0,99
    F2020032400055540000
  • Courgette | 1Stuk
    1 st
    0,45 €/st
    €0,45
    F2020032400055530000
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    9,67 €/kg
    €4,35
    F1998040200321320000
  • Kruiden | Tijm
    15 gr
    163,33 €/kg
    €2,45
    S2009121608000810000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min + 1 u baktijd

    1. Snij de ui fijn en pers de knoflooktenen. Bak ze aan in 2 eetlepels olijfolie in een braadpan op zacht vuur. Zet een deksel op de pan en laat stoven.
    2. Verwarm intussen de oven voor op th. 6 – 180°C.
    3. Snij de aubergine, de courgette en de tomaten in plakjes.
    4. Verspreid de ui en de knoflook over de bodem van een ovenschaal. Schik er de plakjes groenten in opeenvolgende rijen bovenop, druk de eerste rij tegen de boord van de schaal zodat de plakjes rechtop staan. Bestrooi met tijm of rozemarijn, peper en zout en giet er de resterende olijfolie over.
    5. Bedek de schaal met aluminiumfolie en laat 1 uur in de oven bakken.
    6. Serveer warm bij geroosterde vlees- of visgerechten.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 328; energie (kCal): 79; vetten (g): 6,5; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 3,6; suikers (g): 2,8; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 1,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 232,89
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Barbecue
    Overig
    Zomer
    Andere
    • Provençaalse tianA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Aubergine | 1Stuk
    1 st
    0,99 €/st
    €0,99
    F2020032400055540000
  • Courgette | 1Stuk
    1 st
    0,45 €/st
    €0,45
    F2020032400055530000
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    9,67 €/kg
    €4,35
    F1998040200321320000
  • Kruiden | Tijm
    15 gr
    163,33 €/kg
    €2,45
    S2009121608000810000