Recept zoekresultatenProvençaalse tian
Delhaize logo
  • Provençaalse tian
    A
Provençaalse tianA

Provençaalse tian

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 niet te dikke aubergine (ong. 350 g)
  • 1 g courgette
  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 el olijfolie
  • 1 el gedroogde tijm
  • peper
  • 1 niet te dikke aubergine (ong. 350 g)
  • 1 g courgette
  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 el olijfolie
  • 1 el gedroogde tijm
  • peper

Begin met koken

: 15 min + 1 u baktijd
1
Snij de ui fijn en pers de knoflooktenen. Bak ze aan in 2 eetlepels olijfolie in een braadpan op zacht vuur. Zet een deksel op de pan en laat stoven.
2
Verwarm intussen de oven voor op th. 6 – 180°C.
3
Snij de aubergine, de courgette en de tomaten in plakjes.
4
Verspreid de ui en de knoflook over de bodem van een ovenschaal. Schik er de plakjes groenten in opeenvolgende rijen bovenop, druk de eerste rij tegen de boord van de schaal zodat de plakjes rechtop staan. Bestrooi met tijm of rozemarijn, peper en zout en giet er de resterende olijfolie over.
5
Bedek de schaal met aluminiumfolie en laat 1 uur in de oven bakken.
6
Serveer warm bij geroosterde vlees- of visgerechten.
1
Snij de ui fijn en pers de knoflooktenen. Bak ze aan in 2 eetlepels olijfolie in een braadpan op zacht vuur. Zet een deksel op de pan en laat stoven.
2
Verwarm intussen de oven voor op th. 6 – 180°C.
3
Snij de aubergine, de courgette en de tomaten in plakjes.
4
Verspreid de ui en de knoflook over de bodem van een ovenschaal. Schik er de plakjes groenten in opeenvolgende rijen bovenop, druk de eerste rij tegen de boord van de schaal zodat de plakjes rechtop staan. Bestrooi met tijm of rozemarijn, peper en zout en giet er de resterende olijfolie over.
5
Bedek de schaal met aluminiumfolie en laat 1 uur in de oven bakken.
6
Serveer warm bij geroosterde vlees- of visgerechten.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 328; energie (kCal): 79; vetten (g): 6,5; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 3,6; suikers (g): 2,8; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 1,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 232,89
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 328; energie (kCal): 79; vetten (g): 6,5; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 3,6; suikers (g): 2,8; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 1,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 232,89
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Frans
Vegan
Barbecue
Overig
Lente,Zomer
Bijgerechten

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aubergine | 1Stuk

Delhaize

Aubergine | 1Stuk

1 st

€1,25

Courgette | 1Stuk

Delhaize

Courgette | 1Stuk

1 st

€0,99

Smaaktrostomaat

Delhaize

Smaaktrostomaat

450 gr

€4,99

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€9,12