Recept zoekresultatenPreistoemp met zalmworst
Delhaize logo
  • Preistoemp met zalmworstA

Preistoemp met zalmworst

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Preistoemp met zalmworstA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kg loskokende aardappelen
  • 1 snuifje Scandinavian Forest
  • enkele takjes tijm
  • 2 sjalotten
  • 600 g zalm
  • 40 g boter (voor de puree)
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 4 lente-uitjes
  • 4 preistammen
  • zout
  • peper
  • 5 g boter (voor het bakken)

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min.

  1. Schil de aardappelen. Maak de preistammen schoon en snipper fijn. Zet een grote pot water op het vuur en kook de prei en de aardappelen gaar in de groentebouillon.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C en bereid ondertussen de zalmworst.
  3. Pel hiervoor de sjalot(ten). Rist de blaadjes tijm en ‘cutter’ fijn samen met de sjalot(ten). Voeg de zalm toe en kruid met ‘Scandinavian Forest’ en zout. Meng goed door zodat je een egale massa krijgt en rol er de worsten van. Wikkel de worsten (individueel) in aluminiumfolie en span op zodat de worsten goed strak zitten. Gaar ze in de voorverwarmde oven voor 10 min.
  4. Ondertussen zijn de aardappelen klaar. Giet ze af en plet met een pureestamper. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en roer er de boter door.
  5. Snipper de lente-uitjes in fijne ringetjes en werk de stoemp ermee af.
  6. Haal de zalmworsten voorzichtig uit de aluminiumfolie. Zet een pannetje op het vuur met de rest van de boter en bak de zalmworsten er in aan.
  7. Serveer de zalmworsten bij de preipuree.

Kooktip

Kies voor bloemige aardappelen, zoals Bintjes, en stamp ze niet té fijn.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 543; energie (kCal): 130; vetten (g): 6,8; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 8,8; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 8,3; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 570,44
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Winter
Hoofdgerecht
  • Preistoemp met zalmworstA