Recept zoekresultatenPreistoemp met worst Plat National
Delhaize logo
  • Preistoemp met worst Plat NationalB

Preistoemp met worst Plat National

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Preistoemp met worst Plat NationalB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g braadworst
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 300 g fijn gesneden prei
  • 1 sjalot
  • 5 cl melk
  • 4 dl water
  • 1/2 rundsbouillonblokje
  • 1 eetlepel mosterd
  • 70 g boter
  • 1 laurierblaadje
  • 2 takjes tijm
  • gemalen nootmuskaat
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Worsten | Varken-Kalf
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Bloemige Aardappelen | Primeur
    2 kg
    1,35 €/kg
    €2,69
  • Prei | Fijngesneden
    300 gr
    4,97 €/kg
    €1,49
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 min.

    1. Smelt 20 g boter in een kookpot en stoof er de fijngesneden sjalot 5 min in aan. Voeg er de voorgesneden prei toe: stoof 5 min op een zacht vuur aan. Voeg de geschelde en in gelijke blokjes gesneden aardappels, de tijm en laurier aan toe. Voeg water toe tot alles net onder staat. Breng aan de kook en laat 20 min. verder garen.
    2. Smelt 20 g boter in een braadpan en bak op een matig vuur de worsten gaar. Draai ze regelmatig zodat ze aan alle zijden mooi kleuren. Haal de gebakken worsten uit de pan en houd ze warm. Giet het overtollige vet uit de pan en blus ze met het water. Voeg het ½ gesniperte bouillonblokje toe en roer los. Laat even inkoken en voeg er dan de mosterd aan toe. Roer goed door en breng verder op smaak met peper en zout.
    3. Giet het overtollige water van de aardappels en de prei af. Zet ze terug in de kookpot op een zacht vuur. Voeg de melk en de rest van de boter toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en prak met een aardappelstamper tot een smeuïge stoemp.
    4. Bedien de stoemp met de braadworsten en de saus.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 493; energie (kCal): 118; vetten (g): 7,2; verzadigde vetten (g): 3,3; koolhydraten (g): 7,3; suikers (g): 1,7; vezels (g): 1; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 672,36
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • Preistoemp met worst Plat NationalB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Worsten | Varken-Kalf
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Bloemige Aardappelen | Primeur
    2 kg
    1,35 €/kg
    €2,69
  • Prei | Fijngesneden
    300 gr
    4,97 €/kg
    €1,49
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55