Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om « sommige roomijs van het merk Häagen-Dazs » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenPreirisotto met spek en een eitje
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:31
    B
  • Preirisotto met spek en een eitje

Preirisotto met spek en een eitje

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Preirisotto met spek en een eitjeB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 dl witte droge wijn
  • 2 preistengels
  • 2 lente-uitjes
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 40 g boter
  • 1 ui
  • 4 eieren
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 40 g Parmigiano
  • 8 dl kokend water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 g risottorijst (arborio)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • S2011010400212030010
  • Preiwit
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2014022800318900000
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F1987042300314800000
  • Droge uien | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
    F1986053100315100000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 20 min. kooktijd

    1. Snijd de prei fijn.
    2. Maak de risotto: doe het kippenbouillonblokje bij het kokend water. Houd de bouillon op temperatuur, zodat hij de rijst niet afkoelt als je hem erbij voegt.
    3. Hak de ui fijn en fruit 5 min. in een pan met de helft van de boter. Voeg de prei toe en stoof even aan. Voeg de rijst toe en bak al roerend tot de rijst doorzichtig wordt. Giet de wijn erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en voeg een pollepel hete bouillon toe. Voeg telkens een nieuwe pollepel bouillon bij wanneer de vorige bouillon geabsorbeerd is. Roer regelmatig om met een houten lepel.
    4. Laat ± 18 min. koken zodat de rijst smeuïg wordt en vanbinnen krokant blijft. Haal de pan van het vuur. Voeg de rest van de boter en de parmigiano toe. Meng en kruid bij met zout en peper. Dek af en laat 5 min. opzwellen.
    5. Snijd de lente-uitjes fijn.
    6. Bak de spekblokjes bruin en voeg ze toe aan de risotto.
    7. Bak spiegeleitjes in de de olijfolie en leg ze op de risotto. Kruid bij met peper en zout.
    8. Werk af met de fijngesneden lente-uitjes en dien meteen op.

    Kooktip

    Dien de risotto op in warme borden.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 371; energie (kCal): 89; vetten (g): 4,8; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 6,4; suikers (g): 2,3; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 3,8; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 582,95
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Andere
    Overig
    Diner
    Andere
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -00:31
      B
    • Preirisotto met spek en een eitje

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • S2011010400212030010
  • Preiwit
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2014022800318900000
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F1987042300314800000
  • Droge uien | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
    F1986053100315100000
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden