Recept zoekresultatenPreigratin met gerookte tempé
Delhaize logo
  • Preigratin met gerookte tempé

Preigratin met gerookte tempé

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Student
Hoofdgerecht
Preigratin met gerookte tempé

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • gemalen zwarte peper
  • 1 pakje gerookte tempé bio
  • 150 g verse geitenkaas
  • 2 takjes verse tijm
  • 25 cl zure room
  • 5 preiwitten

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gerookte tempeh | Vegetarisch | Bio
    170 gr
    20,53 €/kg
    €3,49
    Afhaling vanaf 28/01
  • Geitenkaas | Chevridou
    150 gr
    10,53 €/kg
    €1,58
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Slagroom
    25 cl
    4,00 €/l
    €1,00
  • Begin met koken

    1. Halveer de preiwitten in de lengte en snij ze dan in 2. Was ze en kook ze 10 min. in zout water. Schrik ze in koud water en laat uitlekken.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C.
    3. Meng de zure room, geitenkaas, tijmtopjes en peper.
    4. Snij de tempé overlangs in 6 stukken.
    5. Giet de helft van de room in een gratinschaal. Verdeel er de prei en tempé over en nappeer met de overige room. Bak in 15 min. goudgeel in de oven.

    Kooktip

    Geef hierbij bijvoorbeeld gebakken voorgekookte tarwe met groenten.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Student
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Preigratin met gerookte tempé

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gerookte tempeh | Vegetarisch | Bio
    170 gr
    20,53 €/kg
    €3,49
    Afhaling vanaf 28/01
  • Geitenkaas | Chevridou
    150 gr
    10,53 €/kg
    €1,58
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Slagroom
    25 cl
    4,00 €/l
    €1,00