Recept zoekresultatenPreiflans met pancetta
Delhaize logo
  • Preiflans met pancettaD

Preiflans met pancetta

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Voorgerecht
Preiflans met pancettaD

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 240 g pancetta carbonara
  • 4 eieren
  • 1 stengel prei
  • 1,5 dl room
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 35 min. baktijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven). Bak de pancetta in een braadpan op een zacht vuurtje en verhoog het vuur zodra het vet begint te smelten. Laat de pancetta op keukenpapier uitlekken.
  2. Maak de preistengel schoon, snipper hem (met het groen) fijn en kook hem 2 min. in kokend gezouten water. Giet de prei af en laat hem in koud water schrikken. Giet hem opnieuw af en druk goed aan om er zoveel mogelijk water uit te persen (± 150 g netto). Mix de prei fijn met de room en meng er dan de eieren onder. Voeg de helft van de pancetta toe en breng verder op smaak.
  3. Verdeel de bereiding over 6 vuurvaste potjes of een muffinbakvorm. Schuif 35 min. in de oven.
  4. Ontvorm de flans, werk ze af met de rest van de opgewarmde pancetta en dien ze meteen op, als voorgerecht.

Tip: Heb je een kleine conventionele oven? Geen probleem: zet je vuurvaste potjes in een ovenschaal met warm water (tot ⅔ van de hoogte van de potjes) en bak de flans au bain-marie.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Voorgerecht
  • Preiflans met pancettaD