Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om het product « Kippenchipolata van het merk Delhaize » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Delhaize logo
  • 00:00
    -00:45
    C
  • Portosaus

Portosaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Kerst,Party
Sauzen en specerijen
PortosausC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 sjalotten
  • 30 g boter
  • 2 dl port
  • 1 el sojasaus
  • 1 el balsamicocrème
  • 1 dl verse bruine kalfsfond (vers of uit een bokaal)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    4,58 €/kg
    €2,29
    F2015060500309010000
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
    F1981081800104400000
  • Porto | Tawny | 19% vol.alc.
    75 cl
    12,12 €/l
    €9,09
    S2013100200234300001
  • Saus | Soja
    25 cl
    18,76 €/l
    €4,69
    S2009071000012980000
  • Begin met koken

    1. Bak de sjalotten en bak ze 5 min. op een matig vuurtje goudbruin in een steelpan met boter (laat een klontje over voor later). Overgiet met porto en verse bruine kalfsfond.
    2. Laat voor de helft inkoken op een matig vuurtje. Voeg sojasaus en balsamicocrème toe. Laat 1 min. sudderen en giet door een puntzeef. Breng verder op smaak. Laat nog 1 min. inkoken. Haal van het vuur, voeg een klontje boter toe en meng met een garde. Deze saus past perfect bij hindegebraad of hinde-medaillons.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 601; energie (kCal): 144; vetten (g): 5,2; verzadigde vetten (g): 3,3; koolhydraten (g): 10,8; suikers (g): 8,6; vezels (g): ; eiwitten (g): 0,9; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 154,37
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Kerst,Party
    Sauzen en specerijen
    • 00:00
      -00:45
      C
    • Portosaus

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    4,58 €/kg
    €2,29
    F2015060500309010000
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
    F1981081800104400000
  • Porto | Tawny | 19% vol.alc.
    75 cl
    12,12 €/l
    €9,09
    S2013100200234300001
  • Saus | Soja
    25 cl
    18,76 €/l
    €4,69
    S2009071000012980000