Recept zoekresultatenPopcorn met dadels en honing
Delhaize logo
  • Popcorn met dadels en honingD

Popcorn met dadels en honing

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Dessert
Popcorn met dadels en honingD

Ingrediënten voor 10 Porties

10 Porties
  • 150 g pofmais
  • 100 g Medjool dadels
  • 60 g honing
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 snuifje fleur de sel

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min.

  1. Doe de olie en de maïs in een grote sauteerpan, zet het deksel op de pan en verwarm op een vrij hoog vuur. Schud de pan intussen af en toe. Haal de pan van het vuur zodra alle graantjes gepoft zijn en doe ze in een grote slakom.
  2. Ontpit de dadels en hak ze. Doe ze met de honing en het zout in de sauteerpan en verwarm zachtjes tot de dadels mooi omhuld zijn. Haal de pan van het vuur en meng er de popcorn onder. Laat op een presenteerblad afkoelen.
  3. Smul meteen van de popcorn of neem hem mee in papieren zakjes of een kleine luchtdichte doos.

Tip: Vervang de honing door agave- of ahornsiroop voor een even smakelijke afwisseling. En waarom zou je het geheel niet afwerken met een snufje kaneelpoeder?

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 150 kcal - Vetten: 2,8 g - Koolhydraten: 29,7 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 1,3 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Dessert
Dessert
  • Popcorn met dadels en honingD