Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenPompoentaart met gember
Delhaize logo
  • Pompoentaart met gember
Pompoentaart met gember

Pompoentaart met gember

Gemiddeld
> 60 min.
3/5

Ingrediënten voorPorties

8 porties
  • 4 eieren
  • 200 g pompoen
  • 1 citroen (sap en zeste)
  • 175 g amandelpoeder
  • 50 g pecannoten
  • 75 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 200 g suiker
  • 250 g gezouten boter
  • 5 cm gember
  • 100 g St Môret
  • 200 g bloemsuiker
  • 50 g zachte boter
  • blauwe bessen
  • 2 vijgen
  • 20 g pecannoten (voor de afwerking)
  • 4 eieren
  • 200 g pompoen
  • 1 citroen (sap en zeste)
  • 175 g amandelpoeder
  • 50 g pecannoten
  • 75 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 200 g suiker
  • 250 g gezouten boter
  • 5 cm gember
  • 100 g St Môret
  • 200 g bloemsuiker
  • 50 g zachte boter
  • blauwe bessen
  • 2 vijgen

Begin met koken

40 min. + 45 min. baktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Rasp de pompoen.
3
Rasp de gember en vang het sap op.
4
Splits de eieren. Klop de suiker met de gezouten boter en de eigelen op tot een luchtige massa. Zeef de bloem en voeg, samen met het amandel- en het bakpoeder, toe aan dit beslag.
5
Hak de pecannoten, meng ze samen met de geraspte pompoen, de citroenzeste, het citroen- en gembersap en voeg toe. Klop verder tot je een mooi beslag hebt.
6
Klop de eiwitten op tot sneeuw en spatel het in 2 keer onder het beslag.
7
Giet het deeg in een ronde bakvorm en bak 45 min. De punt van een mes moet er droog uitkomen als je het erin steekt.
8
Maak het glazuur: meng de zachte boter met de St Môret en de bloemsuiker tot een homogeen mengsel. Spatel dit in een spuitzak en zet in de koelkast.
9
Ontvorm de taart en laat helemaal afkoelen voor je erin begint te snijden.
10
Als je 3 taarten maakt, volg je 3 keer dit recept en snijd je de bovenkant van de onderste taart eraf zodat je een rechte taart hebt.
11
Spuit het glazuur over de taart en verspreid het gelijkmatig over het volledige oppervlak.
12
Snijd de vijgen in 4. Werk de taart af met vers fruit (blauwe bessen en vijgen) en pecannoten.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Rasp de pompoen.
3
Rasp de gember en vang het sap op.
4
Splits de eieren. Klop de suiker met de gezouten boter en de eigelen op tot een luchtige massa. Zeef de bloem en voeg, samen met het amandel- en het bakpoeder, toe aan dit beslag.
5
Hak de pecannoten, meng ze samen met de geraspte pompoen, de citroenzeste, het citroen- en gembersap en voeg toe. Klop verder tot je een mooi beslag hebt.
6
Klop de eiwitten op tot sneeuw en spatel het in 2 keer onder het beslag.
7
Giet het deeg in een ronde bakvorm en bak 45 min. De punt van een mes moet er droog uitkomen als je het erin steekt.
8
Maak het glazuur: meng de zachte boter met de St Môret en de bloemsuiker tot een homogeen mengsel. Spatel dit in een spuitzak en zet in de koelkast.
9
Ontvorm de taart en laat helemaal afkoelen voor je erin begint te snijden.
10
Als je 3 taarten maakt, volg je 3 keer dit recept en snijd je de bovenkant van de onderste taart eraf zodat je een rechte taart hebt.
11
Spuit het glazuur over de taart en verspreid het gelijkmatig over het volledige oppervlak.
12
Snijd de vijgen in 4. Werk de taart af met vers fruit (blauwe bessen en vijgen) en pecannoten.
Nutritionele informatie
Energie: 238 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Halloween,Kids
Herfst
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Groenten | Pompoensoep

Delhaize

Groenten | Pompoensoep

600 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,65

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Amandelpoeder

Delhaize

Amandelpoeder

200 gr

€2,99

Noten | Pecan

Delhaize

Noten | Pecan

150 gr

€4,09

Gist droog

Dr. oetker

Gist droog

4 x 7 gr

€2,89

Boter | Zeezout | Halfvolle | 41% v.g.

Balade

Boter | Zeezout | Halfvolle | 41% v.g.

250 gr

€2,99

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Smeerkaas | Natuur

St Môret

Smeerkaas | Natuur

150 gr

€3,29

Bloemsuiker

Tienen-Tirlemont

Bloemsuiker

250 gr

€0,79

Boter | Zacht

Paysan Breton

Boter | Zacht

125 gr

€2,39

Blauwe bessen | Schaal

Delhaize

Blauwe bessen | Schaal

150 gr

€3,59

Vijgen | Bio

Delhaize

Vijgen | Bio

150 gr

Bio

€2,59

Reeds in je keuken

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Totaal:
€29,74