Recept zoekresultatenPompoensoep met spekblokjes Plat National
Delhaize logo
  • Pompoensoep met spekblokjes Plat NationalB

Pompoensoep met spekblokjes Plat National

Moeilijkheid

Makkelijk

Budget

Score

5 op 5
Lactose vrij
Soepen
Pompoensoep met spekblokjes Plat NationalB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g spekblokjes
  • 800 g pompoenblokjes
  • 1 ui
  • 400 g gepelde tomatenblokjes
  • 1 l water
  • 2 blokjes gevogeltebouillon
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kruidentuiltje
  • peper
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Spekblokjes
    200 gr
    11,95 €/kg
    €2,39
  • Butternut Pompoen | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Tomaten | Gepeld | Blokjes
    3 x 400 gr
    2,38 €/kg
    €2,86
  • Bouillon | Kip | Vetarm
    120 gr
    3,25 €/kg
    €0,39
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min. + 25 min. kooktijd

    1. Fruit de pompoenblokjes, de gesnipperde ui en de gehakte knoflook op een goed vuur in een pan met olijfolie. Voeg na 2 min de tomaten, het water, de verkruimelde bouillonblokjes en het kruidentuiltje toe. Breng aan de kook en laat 25 minuten op laag vuur sudderen. Laat 5 minuten rusten.
    2. Bak ondertussen de spekblokjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vet. Begin met koken op een laag vuur en zet hoger wanneer het vet begint te smelten. Giet af op absorberend papier.
    3. Haal het kruidentuiltje uit de soep en meng het fijn. Voeg het spek toe en breng op smaak.
    4. Serveer warm, met brood.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Lactose vrij
    Diner,Hoofdgerecht,Snack
    Soepen
    • Pompoensoep met spekblokjes Plat NationalB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Spekblokjes
    200 gr
    11,95 €/kg
    €2,39
  • Butternut Pompoen | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Tomaten | Gepeld | Blokjes
    3 x 400 gr
    2,38 €/kg
    €2,86
  • Bouillon | Kip | Vetarm
    120 gr
    3,25 €/kg
    €0,39