Pomelosalade
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeld

Ingrediënten voor 8 Porties
- 4 pomelo’s
- 25 g havervlokken
- 20 g hazelnootpoeder
- 1 koffielepel vanillepoeder
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min.
- Snijd de pomelo’s 'à vif' en maak de partjes los. Schik de partjes op een bord en bevochtig met het sap van de pomelo’s.
- Zet een pan met de havervlokken en het hazelnootpoeder op een zacht vuur gedurende ong. 6 min en roer tot het mengsel krokant wordt. Haal van het vuur en laat afkoelen.
- Bestrooi de pomelosalade met de crumble net voor je de salade opdient.
Kooktip
à vif snijden: Snijd de voor- en achterkant van het stuk fruit. Zet de vrucht rechtop en snijd van boven naar beneden repen van de schil. Volg de vorm van de vrucht. Snijd de laatste restjes weg van het witte vliesje dat tussen de schil en de vrucht zit. Nu zie je duidelijk de partjes van de vrucht. Die kan je makkelijk losmaken door langs de nerven te snijden en het partje los te wrikken met je mes.