Recept zoekresultatenPolenta met kruiden, geroosterde tomaten, morieltjes en gorgonzola
Delhaize logo
  • Polenta met kruiden, geroosterde tomaten, morieltjes en gorgonzolaB

Polenta met kruiden, geroosterde tomaten, morieltjes en gorgonzola

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Kerst
Hoofdgerecht
Polenta met kruiden, geroosterde tomaten, morieltjes en gorgonzolaB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 375 g polenta
  • peper en zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 koffielepel suiker
  • 1 dl droge witte wijn
  • 30 g gedroogde morieltjes
  • 10 g marjolein
  • 10 g tijm
  • 10 g rozemarijn
  • 300 g kerstomaten
  • 1 dl room
  • 80 g gorgonzola
  • 100 g geraspte Parmigiano
  • 2 eetlepels boter

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • POLENTA VOORGEKOOKT
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Blanc de Blanc droog
    37,5 cl
    5,31 €/l
    €1,99
  • Morieljes | Extra | Bokaal
    30 gr
    333,00 €/kg
    €9,99
  • Kruiden | Marjolein
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 45 min

    1. Hak de kruiden (rozemarijn, tijm en marjolein) fijn. Bereid de polenta volgens de instructies op de verpakking. Meng de geraspte parmigiano en de gehakte kruiden onder de polenta. Spreid de polenta uit over een vel bakpapier, druk even aan en laat volledig afkoelen. Steek met een stervormige uitsteekvorm sterretjes uit de polenta.
    2. Zet een pannetje op het vuur met 2 el olijfolie en konfijt er de kerstomaten in gedurende 10 min. Kruid met zout, bestrooi met suiker en laat even karamelliseren.
    3. Zet een pan op een zacht vuur met 1 el boter en bak er de morieltjes in gedurende 20 min. Giet de wijn en de room erbij, voeg de gorgonzola toe en kook nog 5 min verder. Kruid met peper en zout.
    4. Zet een pan op het vuur met 1 el boter en bak er de polentasterretjes krokant in. Serveer er de gekonfijte tomaatjes en de morieltjes met gorgonzola bij.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 750; energie (kCal): 179; vetten (g): 9; verzadigde vetten (g): 4,4; koolhydraten (g): 17,4; suikers (g): 1,1; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 774,71
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Vegetarisch
    Kerst
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Polenta met kruiden, geroosterde tomaten, morieltjes en gorgonzolaB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • POLENTA VOORGEKOOKT
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Blanc de Blanc droog
    37,5 cl
    5,31 €/l
    €1,99
  • Morieljes | Extra | Bokaal
    30 gr
    333,00 €/kg
    €9,99
  • Kruiden | Marjolein
    Dit product is niet meer beschikbaar