Recept zoekresultatenPlattekaastaart
Delhaize logo
  • PlattekaastaartD

Plattekaastaart

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Overig
Dessert
PlattekaastaartD

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • rol kruimeldeeg
  • 2 eetlepels bloem
  • 100 g blonde cassonadesuiker
  • snuifje zout
  • 500 g Brabantse plattekaas
  • 4 eieren op kampertemperatuur
  • 50 g griessuiker
  • 50 g kleine bitterkoekjes (macarons)
  • 2 eetlepels room

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruimeldeeg | Vers
    2de tegen -50%
    230 gr
    3,70 €/kg
    €0,85
  • Ruwe rietsuiker kristal | Fairtrade
    1 kg
    2,99 €/kg
    €2,99
  • Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg
    0,59 €/kg
    €0,59
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    2. Rol het deeg uit in een grote taartvorm. Verkruimel de koekjes en leg ze op het deeg.
    3. Scheid eiwitten en eierdooiers, verdeel ze over 2 kommen. Doe de bloem bij de eierdooiers en meng met de garde. Voeg de kaas toe, meng, doe er de suiker, de cassonade en de room bij en meng goed.
    4. Doe het snuifje zout bij de eiwitten, klop ze heel stijf en spatel ze voorzichtig onder de eerste bereiding.
    5. Giet in de taartbodem en bak 25 min. in de oven. Laat afkoelen.
    6. Om van te proeven op kamertemperatuur.

    Kooktip

    Ook lekker zonder de koekjes …

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 967; energie (kCal): 232; vetten (g): 10,9; verzadigde vetten (g): 5,3; koolhydraten (g): 26,1; suikers (g): 15,4; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 6,9; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 342,2
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Andere
    Overig
    Overig
    Alle seizoenen
    Dessert
    • PlattekaastaartD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruimeldeeg | Vers
    2de tegen -50%
    230 gr
    3,70 €/kg
    €0,85
  • Ruwe rietsuiker kristal | Fairtrade
    1 kg
    2,99 €/kg
    €2,99
  • Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg
    0,59 €/kg
    €0,59