Recept zoekresultatenPittige taco's met bloemkool
Delhaize logo
  • Pittige taco's met bloemkoolA

Pittige taco's met bloemkool

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Pittige taco's met bloemkoolA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g Quornblokjes
  • 1 grote bloemkool
  • 1/2 ananas
  • 1/2 mango
  • 1/2 granaatappel
  • 1 limoen
  • 12 minitortilla's Santa Maria
  • 100 g feta
  • 3 eetlepels ciderazijn
  • 2 el olijfolie
  • 6 takjes peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 kl chilipoeder
  • 2 koffielepels paprikapoeder
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • Peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes. Fruit de geperste teentjes knoflook op een zacht vuurtje, in een grote braadpan met de olie. Voeg na 2 min. de Quornblokjes toe, samen met de bloemkoolroosjes, de chili, de paprika et de komijn. Fruit alles 6 à 7 min. op een matig vuurtje.
  2. Snijd de ananas en de mango in blokjes. Voeg ze toe in de braadpan, besprenkel alles met azijn en laat 5 min. op een matig vuurtje sudderen. Giet er het sap van ½ limoen bij en bestrooi met 2 gehakte takjes peterselie. Breng verder op smaak.
  3. Warm de minitortilla’s op volgens de instructies op de verpakking. Beleg ze met de bereiding en bestrooi ze met verkruimelde feta, granaatappelpitten en de rest van de gehakte peterselie. Dien op met limoenpartjes.

Tip: Vervang naar eigen smaak de Quorn door een andere eiwitbron. Garneer je taco’s eventueel ook met een beetje rode kool in het zuur: hééérlijk!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 472; energie (kCal): 113; vetten (g): 3,6; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 14,5; suikers (g): 4,3; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 563,98
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Hoofdgerecht
  • Pittige taco's met bloemkoolA