Recept zoekresultatenPittige pompoensoep
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:40
    B
  • Pittige pompoensoep

Pittige pompoensoep

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Kerst,Party
Voorgerecht
Pittige pompoensoepB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 30 g boter
  • 800 g pompoen
  • 1,2 l water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 20 g boter
  • 50 g zadenmix
  • 10 g verse kruiden
  • 1 dl slaolie

Begin met koken

  1. Hak de rode ui, de knoflook en de ontpitte rode peper. Fruit dit alles 2 min. op een matig vuurtje in een kookpot met gesmolten boter.
  2. Voeg 800 g pompoen in blokjes toe en meng lichtjes. Voeg dan 1,2 l water en 2 verkruimelde groentebouillonblokjes toe.
  3. Voeg de pompoen in blokjes toe en meng lichtjes. Voeg dan water en verkruimelde groentebouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen. Voeg de boter toe in de kookpot, laat 5 min. rusten en mix.
  4. Breng verder op smaak. Gril de zadenmix in een braadpan, zonder toevoeging van vetstof. Mix verse kruiden naar keuze met de slaolie. Serveer als garnituur bij de soep.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 307; energie (kCal): 74; vetten (g): 6,4; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 2,3; suikers (g): 0,8; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 0,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 433,05
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kerst,Party
Voorgerecht
  • 00:00
    -00:40
    B
  • Pittige pompoensoep

Deze recepten kan je ook leuk vinden