Recept zoekresultatenPitafalafels op sudanese wijze
Delhaize logo
  • 00:00
    -01:05
    A
  • Pitafalafels  op sudanese wijze

Pitafalafels op sudanese wijze

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Pitafalafels  op sudanese wijzeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 kl bakpoeder (voor de falafels)
  • 1 kl gemalen komijn (voor de yoghurtsaus)
  • 2 el olijfolie (voor de yoghurtsaus)
  • 200 g yoghurt natuur (voor de yoghurtsaus)
  • peper en zout
  • 1 teentje knoflook (voor de falafels)
  • 1 kleine rode peper (voor de falafels)
  • 1 bussel koriander (voor de falafels)
  • 1 bussel dille (voor de falafels)
  • 4 el olijfolie (voor de falafels)
  • 200 g spitskool
  • 1 el bloem (voor de falafels)
  • 1 citroen (voor de falafels)
  • 1 ui (voor de falafels)
  • 450 g gekookte kikkererwten (diepvries) (voor de falafels)
  • 1/2 bussel koriander
  • 1/2 bussel dille
  • 4 kebabbroodjes
  • 100 g kerstomaten

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min. + 25 min. kooktijd

  1. Begin met de falafels: verwarm de oven voor op 180°C en bedek de ovenplaat met bakpapier. Mix de ontdooide kikkererwten in de beker van de mixer met het sap van de citroen, de gehakte ui, de bloem, het bakpoeder, de ontpitte gehakte rode peper, het gehakte teentje knoflook, de dille (zonder de steeltjes), de koriander, peper en zout tot een homogeen mengsel. Vorm quenelles met behulp van 2 lepeltjes en schik ze één voor één op de ovenplaat (± 24 stuks). Smeer de falafels in met olijfolie en schuif ze 25 min. in de oven. Draai ze tijdens het bakken 2 keer om en smeer ze telkens met olie in, om ze mooi rondom goudbruin te bakken.
  2. Snipper de kool met de mandoline fijn. Snijd de kerstomaten in 2. Meng alle ingrediënten van de yoghurtsaus.
  3. Warm de broodjes op volgens de instructies op de verpakking. Beleg ze met kool, falafels, tomaten, verse kruiden en saus.

Tip: Beetje gehaast? Warm gewoon kant-en-klare falafels op, al moet je het dan wel zonder de typische dillesmaak van Sudanese falafels doen ...

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Snack
  • 00:00
    -01:05
    A
  • Pitafalafels  op sudanese wijze