Delhaize logo
  • Pisco sour

Pisco sour

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hapjes
Pisco sour

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
  • 1 eiwit
  • 6 cl pisco
  • 4 cl citroensap
  • 1 schijfje limoen
  • 2 cl rietsuikersiroop
  • 2 scheutjes Angostura bitters
  • 6 ijsblokjes

Begin met koken

Bereidingstijd: 5 min

  1. Meet de ingrediënten voor de cocktail af en voeg ze samen in een shaker. Houd het schijfje citroen apart.
  2. Doe er 6 ijsblokjes bij en shake krachtig gedurende 15 sec. Open de shaker en giet de cocktail zonder het ijs in de ene helft van de shaker, het ijs in de andere helft mag weg. Zet de spiraal van de strainer (cocktailzeef) in de shaker met de drank en shake nog eens goed. Dit heet ‘dry shaken’ en dient om de cocktail extra ‘foamy’ te maken.
  3. Giet de cocktail door een keukenzeefje in een mooi cocktailglas (dit is ‘double strainen’) en werk af met een schijfje limoen.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Hapjes
  • Pisco sour