Recept zoekresultatenPikante tomatensalsa en zelfgemaakte taco's
Delhaize logo
  • 00:00
    -04:39
  • Pikante tomatensalsa en zelfgemaakte taco's

Pikante tomatensalsa en zelfgemaakte taco's

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Barbecue
Hapjes
Pikante tomatensalsa en zelfgemaakte taco's

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 4 tomaten
  • 1/2 rode paprika
  • 1 kleine rode ui
  • 1 petite gousse knoflookteentje
  • 1 verse chili
  • 1/2 komkommer
  • 1 pot verse koriander
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
  • peper
  • fleur de sel
  • 10 pappadums natuur
  • 1 dl arachideolie of druivenpitolie
  • 10 g taco seasoning mix 'Santa Maria'

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Smaaktrostomaat
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    450 gr
    6,64 €/kg
    €2,99
    F1998040200321320000
  • Paprika | Rood | 1Stuk
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,75 €/st
    €0,75
    F2020032400055550000
  • Rode uien | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    3,73 €/kg
    €1,49
    F2008061600314730000
  • Rode | Peper | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
    F2021022400077530000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min + 30 marineertijd

    1. Hak de ingrediënten van de salsa fijn of snijd ze in zeer kleine blokjes en doe ze samen in een slakom: de rode ui, de geperste knoflook, de rode paprika, de gele peper (snijd hem eerst overlangs door en verwijder de zaadjes), de komkommer (schil hem en verwijder de zaadjes) en de tomaten (zonder de pitjes).
    2. Hak de koriander fijn en voeg samen met de olijfolie en de azijn. Breng op smaak en dek af. Laat 30 min in de koelkast rusten zodat de smaken van de ingrediënten zich goed vermengen.
    3. Verwarm olie in een pan en bak de pappadums. Haal ze uit de pan zodra ze krokant zijn en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier. Bestrooi ze meteen met de tacokruiden.
    4. Serveer de salsa met de doormidden gebroken pappadums. Laat je gasten er kleine stukken van afbreken om met de gekruide salsa te eten.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Vegetarisch
    Barbecue
    Overig
    Zomer
    Hapjes
    • 00:00
      -04:39
    • Pikante tomatensalsa en zelfgemaakte taco's

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Smaaktrostomaat
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    450 gr
    6,64 €/kg
    €2,99
    F1998040200321320000
  • Paprika | Rood | 1Stuk
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,75 €/st
    €0,75
    F2020032400055550000
  • Rode uien | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    3,73 €/kg
    €1,49
    F2008061600314730000
  • Rode | Peper | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
    F2021022400077530000