Recept zoekresultatenPiepkuiken met druivensaus en pommes duchesse
Delhaize logo
  • Piepkuiken met druivensaus en pommes duchesseA

Piepkuiken met druivensaus en pommes duchesse

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

2 op 5
Kerst,Party
Hoofdgerecht
Piepkuiken met druivensaus en pommes duchesseA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 witte selder
  • 1 takje verse dragon
  • 1 teentje knoflook
  • 200 ml witte wijn
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 25 g mosterd
  • 50 g bloem
  • 750 g bloemige aardappelen
  • 30 g boter
  • 2 eidooiers
  • nootmuskaat
  • 400 g ontpitte druiven in het sap (in blik)
  • 4 piepkuikens

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Voetselder | Verpakt
    1 st
    1,39 €/st
    €1,39
  • Dragon | Soep-Salade | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op 170°C.
    2. Snijd de piepkuikens doormidden en wentel ze door de bloem. Kruid met peper en zout.
    3. Bewaar de overgebleven bloem. Braad de piepkuikens op een hoog vuur aan.
    4. Snijd ondertussen de selder in dunne blokjes. Snijd de knoflook fijn en fruit deze samen aan, totdat deze glazig zijn. 
    5. Giet er de witte wijn bij en voeg de dragon toe. Laat dit inkoken. Voeg als laatste de witte druiven toe. Goed roeren en laten pruttelen op een zacht vuurtje.
    6. De gebraden piepkuikens kunnen de oven in. Doe hiervoor de piepkuikens in een braadslede en giet er de bouillon bij met een klontje boter. Maak een cartouche van bakpapier. Dat is een deksel van bakpapier. Doe de braadslede met deksel in de oven. Vergeet niet na 20 minuten te keren. Na het keren kan de ovenstand lager, naar 150°C. Na nog eens een half uur (of iets korter, afhankelijk van de grootte van de piepkuikens), zijn je kippetjes gereed. Ze horen van het bot af te vallen. 
    7. Duchesse aardappelen: kook de aardappelen gaar en kruid goed af met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de eidooiers en de boter toe. Doe deze mengeling in een spuitzak met een gekartelde spuitmond. Spuit op een met bakpapier beklede ovenplaat mooie toefjes. Bak ze 5 min. op 220°C.
    8. Dresseer met de saus en de duchesse aardappels.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 552; energie (kCal): 132; vetten (g): 6,4; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 7,9; suikers (g): 2,3; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 9,1; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 797,02
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Kerst,Party
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Piepkuiken met druivensaus en pommes duchesseA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Voetselder | Verpakt
    1 st
    1,39 €/st
    €1,39
  • Dragon | Soep-Salade | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar