Recept zoekresultatenPeren met wijn en noten op een bedje van verfijnde roomsaus
Delhaize logo
  • Peren met wijn en noten op een bedje van verfijnde roomsaus
Peren met wijn en noten op een bedje van verfijnde roomsaus

Peren met wijn en noten op een bedje van verfijnde roomsaus

Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 2 eierdooiers
  • 20 cl verse room
  • 1 stokje kaneel
  • 5 stoofperen
  • 100 g griessuiker
  • 2 cm verse gember
  • 1 l droge witte wijn
  • 50 g walnoten + voor de afwerking
  • 2 eierdooiers
  • 20 cl verse room
  • 1 stokje kaneel
  • 5 stoofperen
  • 100 g griessuiker
  • 2 cm verse gember
  • 1 l droge witte wijn
  • 50 g walnoten + voor de afwerking

Begin met koken

: 30 min. + 45 min. kooktijd
1
Schil de peren maar laat de steeltjes eraan. Doe de suiker, de wijn, de geraspte gember en het kaneelstokje in een kleine stoofpot.
2
Zet de peren rechtop en dicht tegen elkaar in de stoofpot en breng alles aan de kook. Draai het vuur lager en laat dan nog ongeveer 45 min. op een zacht vuurtje sudderen tot de peren tot in de kern zacht zijn en het kookvocht een stroperige saus geworden is.
3
Neem de peren met een schuimspaan uit de stoofpot en zet ze op een taartrooster, laat ze afkoelen. Vermaal dan de walnoten in de keukenrobot tot poeder. Doe er de versnipperde muntblaadjes bij en voeg kookvocht van de peren toe je een vast mengsel bekomt.
4
Snij 4 peren overlangs in twee, verwijder het klokhuis en een beetje vruchtvlees met een parisiennelepel. Vul de kuiltjes met het notenmengsel. Plaats de peren in de koelkast.
5
Bereid de crème anglaise: mix de resterende peer met de verse room fijn. Voeg de suiker en de eierdooiers toe.
6
Giet de bereiding in een kleine steelpan en laat, onder voortdurend roeren, op heel zacht vuur indikken. Neem van het vuur en laat afkoelen, roer af en toe.
7
Verdeel de crème anglaise over gekoelde borden en schik er per persoon twee peerhelften op. Bestrooi met enkele gehakte walnoten en dien onmiddellijk op.
1
Schil de peren maar laat de steeltjes eraan. Doe de suiker, de wijn, de geraspte gember en het kaneelstokje in een kleine stoofpot.
2
Zet de peren rechtop en dicht tegen elkaar in de stoofpot en breng alles aan de kook. Draai het vuur lager en laat dan nog ongeveer 45 min. op een zacht vuurtje sudderen tot de peren tot in de kern zacht zijn en het kookvocht een stroperige saus geworden is.
3
Neem de peren met een schuimspaan uit de stoofpot en zet ze op een taartrooster, laat ze afkoelen. Vermaal dan de walnoten in de keukenrobot tot poeder. Doe er de versnipperde muntblaadjes bij en voeg kookvocht van de peren toe je een vast mengsel bekomt.
4
Snij 4 peren overlangs in twee, verwijder het klokhuis en een beetje vruchtvlees met een parisiennelepel. Vul de kuiltjes met het notenmengsel. Plaats de peren in de koelkast.
5
Bereid de crème anglaise: mix de resterende peer met de verse room fijn. Voeg de suiker en de eierdooiers toe.
6
Giet de bereiding in een kleine steelpan en laat, onder voortdurend roeren, op heel zacht vuur indikken. Neem van het vuur en laat afkoelen, roer af en toe.
7
Verdeel de crème anglaise over gekoelde borden en schik er per persoon twee peerhelften op. Bestrooi met enkele gehakte walnoten en dien onmiddellijk op.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Eindejaar
Overig
Herfst
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Room | Zuur | 15 % V.G.

Delhaize

Room | Zuur | 15 % V.G.

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Peren | Conference | Verpakt | 4st

Delhaize

Peren | Conference | Verpakt | 4st

600 gr

€2,19

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

alcoholvrije wijn wit

Night Orient

alcoholvrije wijn wit

2 × 75 cl

€11,98

Reeds in je keuken

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Totaal:
€23,23

Deze recepten kan je ook leuk vinden