Peren met wijn en noten op een bedje van verfijnde roomsaus
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldOverig
Dessert
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 eierdooiers
- 20 cl verse room
- 1 kaneelstokje
- 5 stoofperen
- 100 g griessuiker
- 2 cm verse gember
- 1 l droge witte wijn
- 50 g walnoten + voor de afwerking
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2009113008000100000
Dit product is niet meer beschikbaar
F2009120400393530000
S2017121501372220000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 30 min. + 45 min. kooktijd
- Schil de peren maar laat de steeltjes eraan. Doe de suiker, de wijn, de geraspte gember en het kaneelstokje in een kleine stoofpot.
- Zet de peren rechtop en dicht tegen elkaar in de stoofpot en breng alles aan de kook. Draai het vuur lager en laat dan nog ongeveer 45 min. op een zacht vuurtje sudderen tot de peren tot in de kern zacht zijn en het kookvocht een stroperige saus geworden is.
- Neem de peren met een schuimspaan uit de stoofpot en zet ze op een taartrooster, laat ze afkoelen. Vermaal dan de walnoten in de keukenrobot tot poeder. Doe er de versnipperde muntblaadjes bij en voeg kookvocht van de peren toe je een vast mengsel bekomt.
- Snij 4 peren overlangs in twee, verwijder het klokhuis en een beetje vruchtvlees met een parisiennelepel. Vul de kuiltjes met het notenmengsel. Plaats de peren in de koelkast.
- Bereid de crème anglaise: mix de resterende peer met de verse room fijn. Voeg de suiker en de eierdooiers toe.
- Giet de bereiding in een kleine steelpan en laat, onder voortdurend roeren, op heel zacht vuur indikken. Neem van het vuur en laat afkoelen, roer af en toe.
- Verdeel de crème anglaise over gekoelde borden en schik er per persoon twee peerhelften op. Bestrooi met enkele gehakte walnoten en dien onmiddellijk op.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Overig
Herfst
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2009113008000100000
Dit product is niet meer beschikbaar
F2009120400393530000
S2017121501372220000
Laad nog 4 producten