Recept zoekresultatenPeren met wijn en noten op een bedje van verfijnde roomsaus
Delhaize logo
  • Peren met wijn en noten op een bedje van verfijnde roomsaus

Peren met wijn en noten op een bedje van verfijnde roomsaus

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Overig
Dessert
Peren met wijn en noten op een bedje van verfijnde roomsaus

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 eierdooiers
  • 20 cl verse room
  • 1 kaneelstokje
  • 5 stoofperen
  • 100 g griessuiker
  • 2 cm verse gember
  • 1 l droge witte wijn
  • 50 g walnoten + voor de afwerking

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Room 20%
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    20 cl
    2,60 €/l
    €0,52
    F2015112500153100000
  • Kruiden | Kaneelstokjes
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    10 gr
    295,00 €/kg
    €2,95
    S2009113008000100000
  • Peren | Conférence | Verpakt | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2009120400393530000
  • Suiker | Fijn | Kristal
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1 kg
    0,59 €/kg
    €0,59
    S2017121501372220000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 45 min. kooktijd

    1. Schil de peren maar laat de steeltjes eraan. Doe de suiker, de wijn, de geraspte gember en het kaneelstokje in een kleine stoofpot.
    2. Zet de peren rechtop en dicht tegen elkaar in de stoofpot en breng alles aan de kook. Draai het vuur lager en laat dan nog ongeveer 45 min. op een zacht vuurtje sudderen tot de peren tot in de kern zacht zijn en het kookvocht een stroperige saus geworden is.
    3. Neem de peren met een schuimspaan uit de stoofpot en zet ze op een taartrooster, laat ze afkoelen. Vermaal dan de walnoten in de keukenrobot tot poeder. Doe er de versnipperde muntblaadjes bij en voeg kookvocht van de peren toe je een vast mengsel bekomt.
    4. Snij 4 peren overlangs in twee, verwijder het klokhuis en een beetje vruchtvlees met een parisiennelepel. Vul de kuiltjes met het notenmengsel. Plaats de peren in de koelkast.
    5. Bereid de crème anglaise: mix de resterende peer met de verse room fijn. Voeg de suiker en de eierdooiers toe.
    6. Giet de bereiding in een kleine steelpan en laat, onder voortdurend roeren, op heel zacht vuur indikken. Neem van het vuur en laat afkoelen, roer af en toe.
    7. Verdeel de crème anglaise over gekoelde borden en schik er per persoon twee peerhelften op. Bestrooi met enkele gehakte walnoten en dien onmiddellijk op.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Overig
    Overig
    Herfst
    Dessert
    • Peren met wijn en noten op een bedje van verfijnde roomsaus

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Room 20%
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    20 cl
    2,60 €/l
    €0,52
    F2015112500153100000
  • Kruiden | Kaneelstokjes
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    10 gr
    295,00 €/kg
    €2,95
    S2009113008000100000
  • Peren | Conférence | Verpakt | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2009120400393530000
  • Suiker | Fijn | Kristal
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1 kg
    0,59 €/kg
    €0,59
    S2017121501372220000
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden