Peren gepocheerd in bier
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldAndere
Overig
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 50 cl bruin bier
- 1 eetlepel gember, geraspt
- 50 cl blond bier
- 4 stoofperen
- 1 citroen
- 1 sinaasappel
- 150 g suiker
- 3 eetlepels bloem
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1994090700195030000
Dit product is niet meer beschikbaar
F2009120400393530000
F2020032400055500000
F2015102800341100000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 40 min
- Neem een stoofpan en los er de bloem in op in een beetje bier. Voeg de rest van het bier (bruin + blond) toe en een lange sliert van de citroen- en van de sinaasappelschil. Doe er ook de gember bij.
- Schil de peren, maar laat de steeltjes zitten en leg ze in de stoofpan. Breng aan de kook en laat ongeveer 20 min sudderen. Deze tijd is afhankelijk van de soort en de rijpheid van de peren: ze zijn goed als de punt van een mes er makkelijk in glijdt.
- Neem de peren uit de pan en zet ze opzij. Zeef het kookvocht, giet het opnieuw in de pan en laat het nog 5 minuten inkoken tot siroop.
- Snij de peren in waaiervorm en leg ze op borden. Voeg een beetje siroop toe en serveer ze lauw met zandkoekjes.
Kooktip
Lekker met: Zure room of vanilleyoghurt en een zandkoekje.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 328; energie (kCal): 78; vetten (g): 0,1; verzadigde vetten (g): 0; koolhydraten (g): 14,7; suikers (g): 12,6; vezels (g): 1; eiwitten (g): 0,7; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 380,02
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1994090700195030000
Dit product is niet meer beschikbaar
F2009120400393530000
F2020032400055500000
F2015102800341100000
Laad nog 2 producten