Penne met worst
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Andere
Student
Pasta
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 3 eetlepels olijfolie
- 800 g Cubetti met verse groenten
- 10 cl droge witte wijn
- 350 g penne rigate
- 200 g pure varkensworst Delhaize
- 2 eetlepels vers fijngehakt basilicum
- peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2001012400117310000
S2011020100232260010
S2013041600151310000
F2012091000531400000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
- Giet de olie in een kleine stoofpot, voeg de Cubetti en de witte wijn toe. Breng langzaam aan de kook en laat 15 min. sudderen op zacht vuur.
- Breng licht gezouten water in een grote pan aan de kook, kook er de penne "al dente" in.
- Halveer ondertussen de worst in de lengte. Verwijder het vel en snij de worst in kleine schijfjes. Bak ze bruin in een antikleefpan zonder toevoeging van vetstof. Laat ze uitlekken en voeg ze toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout en voeg het basilicum toe.
- Dien de uitgelekte penne op met de warme saus. Serveer met geraspte kaas.
Kooktip
Opgepast voor het op smaak brengen van de saus, want de varkensworst is al tamelijk gezouten.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Student
Diner
Alle seizoenen
Pasta
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2001012400117310000
S2011020100232260010
S2013041600151310000
F2012091000531400000
Laad nog 3 producten