Recept zoekresultatenPenne met broccoli en pecorino
Delhaize logo
  • Penne met broccoli en pecorinoA

Penne met broccoli en pecorino

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Student
Pasta
Penne met broccoli en pecorinoA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 800 g broccoli
  • 1/2 koffielepel chilivlokken
  • 3 teentjes knoflook
  • 40 g geschaafde amandelen
  • 2 sl olijfolie
  • 50 g pecorino romano
  • 500 g penne rigate

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Broccoli | Cat1
    400 gr
    2,48 €/kg
    €0,99
  • Kruiden | Piment voor harissa
    27 gr
    109,26 €/kg
    €2,95
  • Amandelen | Schilfers
    125 gr
    47,92 €/kg
    €5,99
  • Pecorino Romano geraspt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    1. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd in blokjes. Stoom de broccoli beetgaar in 10 minuten. Laat schrikken onder koud water.
    2. Rooster de amandelschilfers in een droge pan.
    3. Breng 2 l gezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar. Laat uitlekken, maar bewaar 1 dl van het kookwater.
    4. Hak de knoflook en bak deze gedurende 3 minuten in de hete olijfolie. Voeg de chili, amandel, penne, kookwater en broccoli toe. Laat onder voorzichtig roeren nog 3 minuten doorwarmen.
    5. Serveer de penne met versgeraspte pecorino.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 594; energie (kCal): 141; vetten (g): 3,8; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 20,2; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 5,7; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 657,2
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Vegetarisch
    Student
    Diner
    Lente
    Pasta
    • Penne met broccoli en pecorinoA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Broccoli | Cat1
    400 gr
    2,48 €/kg
    €0,99
  • Kruiden | Piment voor harissa
    27 gr
    109,26 €/kg
    €2,95
  • Amandelen | Schilfers
    125 gr
    47,92 €/kg
    €5,99
  • Pecorino Romano geraspt
    Dit product is niet meer beschikbaar