Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenPenne met broccoli en pecorino
Delhaize logo
  • Penne met broccoli en pecorino
    A
Penne met broccoli en pecorinoA

Penne met broccoli en pecorino

Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 800 g broccoli
  • 1/2 kl chilivlokken
  • 40 g amandelschilfers
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 50 g pecorino romano
  • 500 g penne rigate
  • 800 g broccoli
  • 1/2 kl chilivlokken
  • 40 g amandelschilfers
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 50 g pecorino romano
  • 500 g penne rigate

Begin met koken

1
Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd in blokjes. Stoom de broccoli beetgaar in 10 min. Laat schrikken onder koud water.
2
Rooster de amandelschilfers in een droge pan.
3
Breng 2 l gezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar. Laat uitlekken, maar bewaar 1 dl van het kookwater.
4
Hak de knoflook en bak deze gedurende 3 min in de hete olijfolie. Voeg de chili, amandel, penne, kookwater en broccoli toe. Laat onder voorzichtig roeren nog 3 min doorwarmen.
5
Serveer de penne met versgeraspte pecorino.
1
Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd in blokjes. Stoom de broccoli beetgaar in 10 min. Laat schrikken onder koud water.
2
Rooster de amandelschilfers in een droge pan.
3
Breng 2 l gezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar. Laat uitlekken, maar bewaar 1 dl van het kookwater.
4
Hak de knoflook en bak deze gedurende 3 min in de hete olijfolie. Voeg de chili, amandel, penne, kookwater en broccoli toe. Laat onder voorzichtig roeren nog 3 min doorwarmen.
5
Serveer de penne met versgeraspte pecorino.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 594; energie (kCal): 141; vetten (g): 3,8; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 20,2; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 5,7; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 657,2
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 594; energie (kCal): 141; vetten (g): 3,8; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 20,2; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 5,7; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 657,2
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Italiaans
Vegetarisch
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Broccoli | 1 stuk

Delhaize

Broccoli | 1 stuk

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,55

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Amandelen | Schilfers

Vahiné

Amandelen | Schilfers

125 gr

€6,75

Pecorino romano | bob geraspt

Delhaize

Pecorino romano | bob geraspt

70 gr

€2,59

Pasta | Penne rigate n 41

De Cecco

Pasta | Penne rigate n 41

500 gr

€2,49

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€14,87