Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenPavlovakroon met citrusvruchten
Delhaize logo
  • Pavlovakroon met citrusvruchten
Pavlovakroon met citrusvruchten

Pavlovakroon met citrusvruchten

Gemiddeld
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

12 porties
  • 6 eiwitten (2,25 dl) op kamertemperatuur
  • 1 pompelmoes
  • 1 sinaasappels
  • 1 mineola
  • 2 clementines
  • 1 citroen + 1 el sap
  • 1 afgestreken el maizena
  • 5 dl room
  • 330 g + 1 el ultrafijne suiker
  • 6 takjes munt
  • 6 eiwitten (2,25 dl) op kamertemperatuur
  • 1 pompelmoes
  • 1 sinaasappels
  • 1 mineola
  • 2 clementines
  • 1 citroen + 1 el sap
  • 1 afgestreken el maizena
  • 5 dl room
  • 330 g + 1 el ultrafijne suiker
  • 6 takjes munt

Begin met koken

: 30 min. + 1 u. baktijd (+ 2 u. afkoeltijd)
1
Verwarm de oven voor op 150°C. Klop de eiwitten op tot een zacht schuim en voeg beetje bij beetje en al kloppend de suiker toe. Meng tot een stevige, gladde en glanzende meringue. Je mag geen suikerkorrels meer voelen als je een beetje meringue tussen de vingers wrijft. Voeg het citroensap en de maizena toe. Klop voorzichtig op. Giet de meringue in een spuitzak zonder tuit.
2
Teken een cirkel van 28 cm diameter op bakpapier en een andere cirkel van 18 cm diameter in het midden van de eerste cirkel. Leg het bakpapier op de ovenplaat. Vul de getekende ring met 2 grote strepen meringue om de basis te vormen. Spuit er 12 hoopjes meringue naast elkaar bovenop. Schuif de plaat in de oven, verlaag de temperatuur tot 120°C en bak 1 u. Zet de oven uit, open de deur op een kier en laat de pavlova gedurende 2 u in de oven afkoelen.
3
Schil de citrusvruchten à vif en snijd ze in plakjes. Laat ze in een zeef uitlekken. Klop de koude room op met 1 el suiker.
4
Dresseer de opgeklopte room net voor het opdienen met een spuitzak zonder tuit op de kroon. Werk af met de plakjes citrusvruchten en de munt. Dien meteen op voor een perfect krokant- smeltend effect. Geef er de rest van de slagroom en de vruchten apart bij.
1
Verwarm de oven voor op 150°C. Klop de eiwitten op tot een zacht schuim en voeg beetje bij beetje en al kloppend de suiker toe. Meng tot een stevige, gladde en glanzende meringue. Je mag geen suikerkorrels meer voelen als je een beetje meringue tussen de vingers wrijft. Voeg het citroensap en de maizena toe. Klop voorzichtig op. Giet de meringue in een spuitzak zonder tuit.
2
Teken een cirkel van 28 cm diameter op bakpapier en een andere cirkel van 18 cm diameter in het midden van de eerste cirkel. Leg het bakpapier op de ovenplaat. Vul de getekende ring met 2 grote strepen meringue om de basis te vormen. Spuit er 12 hoopjes meringue naast elkaar bovenop. Schuif de plaat in de oven, verlaag de temperatuur tot 120°C en bak 1 u. Zet de oven uit, open de deur op een kier en laat de pavlova gedurende 2 u in de oven afkoelen.
3
Schil de citrusvruchten à vif en snijd ze in plakjes. Laat ze in een zeef uitlekken. Klop de koude room op met 1 el suiker.
4
Dresseer de opgeklopte room net voor het opdienen met een spuitzak zonder tuit op de kroon. Werk af met de plakjes citrusvruchten en de munt. Dien meteen op voor een perfect krokant- smeltend effect. Geef er de rest van de slagroom en de vruchten apart bij.
Nutritionele informatie
Energie: 276 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Romantisch diner,Pasen
Dessert
Winter,Lente
Dessert

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Pompelmoes | Rood | 1 st

Delhaize

Pompelmoes | Rood | 1 st

1 st

€0,99

Mandarijnen

Delhaize

Mandarijnen

100 gr

€0,59

mandarijnen

Delhaize

mandarijnen

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,05

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Maiszetmeel

Delhaize

Maiszetmeel

400 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.

Delhaize

Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.

50 cl

€4,99

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

2 × 300 gr

€8,58

Munt | Vers | Verpakt

Delhaize

Munt | Vers | Verpakt

20 gr

€1,49

Reeds in je keuken

Eetsinaas | 4ST

Delhaize

Eetsinaas | 4ST

1 kg

€2,89

Totaal:
€22,72