Recept zoekresultatenPatatas bravas
Delhaize logo
  • Patatas bravas

Patatas bravas

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Vegan
Kerst,Terug naar school
Lunch
Patatas bravas

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • fijngehakte peterselie
  • 800 g frietaardappelen (nettogewicht, geschild)
  • frituurolie
  • gemalen pili-pili
  • 2 knoflooktenen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 g passata

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Peterselie | Gehakt
    20 gr
    49,50 €/kg
    €0,99
    Afhaling vanaf 12/01
  • Aardappelen | Friet
    5 kg
    1,03 €/kg
    €5,15
  • Kruiden | Pili - Pili | Molen
    37 gr
    82,43 €/kg
    €3,05
  • Passata | Bio
    690 gr
    2,25 €/kg
    €1,55
  • Begin met koken

    1. Snij de geschilde aardappelen in grote blokjes. Laat ze in koud water staan.
    2. Fruit ondertussen de geperste knoflook in de olie in een grote steelpan gedurende 2 min. op zacht vuur. Voeg de passata toe, de pili-pili, peper en zout. Laat zacht sudderen.
    3. Giet de aardappelen af, spoel ze en dep ze droog in een keukendoek. Warm de frituurolie op tot 150°C. Laat er de aardappelen, gedurende 10 min., een eerste keer in frituren zodat ze zacht worden. Zet het frituurmandje op de hoogste stand en warm de olie verder op tot 180°C. Bak de aardappelen een tweede maal totdat ze goudgeel zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier en kruid met zout.
    4. Serveer meteen in individuele, kleine schaaltjes. Overgiet met de saus en bestrooi met de peterselie.

    Kooktip
    Je kan rozemarijn aan de saus toevoegen.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Spaans
    Vegan
    Kerst,Terug naar school
    Diner
    Alle seizoenen
    Lunch
    • Patatas bravas

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Peterselie | Gehakt
    20 gr
    49,50 €/kg
    €0,99
    Afhaling vanaf 12/01
  • Aardappelen | Friet
    5 kg
    1,03 €/kg
    €5,15
  • Kruiden | Pili - Pili | Molen
    37 gr
    82,43 €/kg
    €3,05
  • Passata | Bio
    690 gr
    2,25 €/kg
    €1,55